Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF – Etapa XIV – MVP: Ioana Ghizilă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.01.2018

Toate cele patru formații gazdă s-au impus în meciurile din etapa a 14-a a Ligii Naționale de baschet feminin. MVP-ul acestei runde vine din partida câștigată de Universitatea Cluj cu CSBT Alexandria, în prelungiri, scor 85-79.

Ioana Ghizilă a realizat primul său double-double în Liga Națională, jucând aproape 37 de minute. Fundașul de 20 de ani a marcat 17 puncte cu 4 din 5 la aruncările de două puncte, 2/8 la șuturile de la distanță și 3/3 la linia de fault. Și-a stabilit noi recorduri personale în campionat: cu 10 recuperări (2 ofensive/8 defensive), 7 pase decisive (două în ultimul minut din prelungiri) și 26 indice al eficienței. Cu Ghizilă în teren Universitatea a fost la +23. Clujencele au urcat un loc după acest meci, pe 7, în timp ce teleormănencele sunt pe 3.

În această etapă s-au mai remarcat pentru echipele învingătoare: Biljana Pesovic (Olimpia Brașov, 14 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive, 31 eficiență în succesul cu Sirius Târgu Mureș), Porchia Green (CSM Satu Mare, 19 puncte, 8 recuperări, 6 assist-uri, 28 eficiență în victoria cu FCC ICIM Arad), Kristina Higgins (Olimpia Brașov, 19 puncte, 11 recuperări, 28 eficiență) și Adrienne Webb (ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, 23 de puncte, 7 recuperări, 23 eficiență cu CSU Alba Iulia).

De la învinse au avut evoluții remarcabile Carla Bartee (CSBT Alexandria, 27 de puncte, 13 recuperări, 31 eficiență) și Kata Meszaros (UPM BC Sirius Târgu Mureș, 23 de puncte, 7 recuperări, 18 eficiență).

Performerii etapei:

-Puncte: Carla Bartee (CSBT Alexandria) – 27

-Recuperări: Amanda Thompson (Universitatea Cluj-Napoca) – 14 

-Pase decisive: Leslie Vorpahl (Universitatea Cluj-Napoca) – 9 

-Intercepții:  Ashley Morrissette (CSU Alba Iulia) – 8

-Capace: Viorela Voicu (CSBT Alexandria) și Tyshara Fleming (CSU Alba Iulia) – 2

-Eficiență: Biljana Pesovic (Olimpia Brașov) și Carla Bartee (CSBT Alexandria) +31

*foto: Dan Bodea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!