Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM: Clasamentul înaintea ultimei etape

Eduard Popa

Eduard Popa
26.04.2018

calcule playoff lnbmUltima rundă a Top 6 nu a oferit nicio lămurire cu privire la pozițiile primelor 4 echipe din playoff-ul LNBM.

După ce Oradea, Timișoara și Pitești au câștigat acasă în fața favoritelor (cel puțin pe hârtie) U-BT Cluj, CSU Sibiu și CSM Steaua, situația din clasament se prezintă în felul următor:

1. BC CSU Sibiu 23/8, 54 de puncte

2. U-BT Cluj 22/9, 53 de puncte

3. CSM Steaua, 21/10, 52 de puncte

4. CSM CSU Oradea, 21/10, 52 de puncte

5. BC SCM Timișoara, 19/12, 50 de puncte

6. BCM U Pitești, 15/16, 45 de puncte

Astfel, singurele certitudini pe care le avem sunt date de faptul că Timișoara și Pitești sunt sigure că vor rămâne pe locurile 5 și 6 în clasamentul LNBM. În schimb, primele patru clasate din acest moment pot suferi modificări cu privire la locul final în clasament, astfel:

BC CSU Sibiu:

termină pe locul 1 dacă va câștiga meciul din ultima etapă

termină pe locul 2 dacă pierde la cel puțin 8 puncte duelul cu U-BT Cluj din ultima etapă

U-BT Cluj-Napoca:

Termină pe locul 1 dacă va câștiga în ultima etapă la cel puțin opt puncta

Termină pe locul 2 dacă pierde în ultima etapă, dar și CSM Steaua Eximbank pierde

Termină pe locul 3 dacă pierde cu Sibiul iar Steaua câștigă cu CSM CSU Oradea

CSM Steaua EximBank: 

Termină pe locul 2 dacă învinge în ultima etapă, iar U-BT Cluj-Napoca nu câștigă cu Sibiu.

Termină pe locul 3 dacă va câștiga meciul din ultima etapă, iar U-BT Cluj se impune cu Sibiul.

Termină pe locul 4 dacă pierde cu Oradea.

CSM CSU Oradea:

Termină pe locul 3 dacă va câștigă meciul cu Steaua.

Termină pe locul 4 dacă va pierde duelul din București.

De asemenea, ultima etapă rezervă și derby-ul din grupa valorică 7-12, dintre SCM U Craiova și Phoenix Galați. Cine va învinge în acest meci, se va clasa pe locul 7, cine pierde va prinde ultimul loc de playoff.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Clasament final
    Pt Sibiu va fi o mare realizare sa obțină locul 1. Deci nu m-as mira sa fie veselie acolo chiar dacă va pierde la mai puțin de 7p. Nu știu cât de mult vor putea profita de avantajul terenului propriu, pt ca intr-o semifinala cu Cluj, Steaua sau Oradea nu cred ca vor câștiga 3 meciuri. Clujul este singura care are 3 variante de clasare, însă un eventual loc 3 l-as cataloga o mare rușine! Dacă intra în playoff de pe 1 sau 2 va avea prima șansă la titlu. În raționamentul meu Steaua și Oradea vor termina pe 3 și 4, indiferent pe ce locuri și vor trebui sa fure un meci în deplasare în semifinale. Și au toate șansele având în vedere ca par mai în forma decât Sibiu (care parcă merge tot mai greu acasă iar în deplasare este fără consistenta) și Cluj (care numai a favorita nu arata, deși ma tot aștept sa văd statutul asta). Ordinea pronosticata de mine: Cluj, Sibiu, Steaua, Oradea.

    cu 5 ani în urmă (26.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Lupta
    Va fi interesant cum se va termina Sibiu vs Cluj. Ca o mica aroganta... cei de la Craiova au declarat ca vor in semifinale, cu 3-0 in primul tur. Si eu sunt fan Pitesti si, desi acum avem lot complet si valoros, nu as zice ca avem prima sansa in primul tur.

    cu 5 ani în urmă (26.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!