Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - Etapa 10 - MVP: Callistus Eziukwu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.12.2015

Pivotul americano-nigerian din lotul Energiei Târgu JiuCallistus Eziukwu, a fost desemnat de site-ul TotalBaschet MVP-ul etapei cu numărul 10 din Liga Națională de Baschet Masculin. Elevul lui Antonis Constantinides a avut o prestație excelentă în derby-ul rundei cu Steaua CSM EximBank București, meci câștigat de Energia pe teren propriu cu 79-76, fiind de departe cel mai productiv jucător de pe parchet. 

Titularul poziției 5 din lotul oltenilor a jucat 37 de minute în victoria din duelul cu roș-albaștri, timp în care a fost exemplar pe ambele faze de joc în fața unor adversari redutabili precum Gerald Lee, Titus Nicoară sau Chris Cooper. Eziukwu a fost aproape de a bifa cel de-al 4-lea double-double stagional, terminând partida cu 19 puncte și 8 recuperări, cifre la care a mai adăugat și o pasă decisivă, 4 intercepții, 2 capace și fără minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 30 de unități.

Centrul de 2.08 metri a avut un joc foarte bun și din punct de vedere al procentajelor cu 73% (8/11) din interiorul semicercului, respectiv 75% (3/4) din dreptul liniei de fault. În lupta de sub panou, stranierul a fost aproape perfect, marcând 7 din cele 8 încercări avute la dispoziție. 

Baschetbalistul cu dublă naționalitate reprezintă una dintre principalele arme ale lui Antonis Constantinides în acest sezon, Callistus Eziukwu acumulând în cele 9 meciuri jucate în LNBM medii de 11.9 puncte, 8.6 recuperări, 1.2 pase decisive, 1.1 intercepții, 1.8 mingi pierdute, 1.9 capace și un indice la eficiență de 19.1, totul în 27:57 minute jucate. Evoluția din partida cu trupa lui Hristu Șapera a fost a doua cea mai bună pentru Eziukwu în acest sezon, după jocul de la Timișoara, când a terminat cu 16 puncte, 12 recuperări și 34 la productivitate. 

Performerii penultimei etape din turul Ligii Naționale de Baschet Masculin:

Puncte: Sean Barnette (CSM-U Oradea) - 26

Recuperări: Aleksandar Mladenovic (BCM U Pitești) - 13

Pase decisive: Jay Threatt (Phoenix Galați) - 14

Intercepții: Callistus Eziukwu (Energia Târgu Jiu), Goran Gajovic (BC Mureș), Andrei Mandache (CSM-U Oradea) -

Capace: Salih Nuhanovic (CSM-U Oradea) - 4

Eficiență: Sean Barnette (CSM-U Oradea) - 32

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!