Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM MVP - etapa 10, faza a II-a: Austin Chatman

David Istrate

David Istrate
08.04.2019

Etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu o nouă confruntare între BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, încheiată cu victoria oaspeților, scor 72-78. Această rundă a fost ultima din sezonul regulat iar principala competiție internă ia o pauză de două săptămâni până la începerea playoff-ului.

Singurul meci cu miză din ultima etapă a Ligii Națională a fost cel dintre CSA Steaua București și CS Dinamo Știința București, decisiv pentru calificarea în faza eliminatorie. Formația antrenată de Sașa Ocokoljic și-a îndeplinit obiectivul de la această partidă, reușind să-și depășească marea rivală la o diferență de 10 puncte, scor 85-75.

Cel mai bun jucător a duelului a fost Austin Chatman, sportiv ce a contabilizat 32 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Acesta a avut procentaje excelente: 75% la linia de două puncte (9/12), 60% la linia de trei puncte (3/5) și 62% la linia de libere (5/8). De altfel, Chatman a obținut 6 faulturi și a comis o singură greșeală, terminând cu un indice al eficienței de +32.

Prin urmare, Austin Chatman este MVP-ul ales de redacția noastră în ultima etapă a Ligii Naționale. Ceilalți nominalizați au fost Porter Troupe și Tony Bishop.

Porter Troupe a avut una dintre cele mai bune prestații ale sale în acest sezon. Venind după o partidă mai slabă, căpitanul lui SCM U Craiova și-a ținut echipa în joc în întâlnirea cu SCM Timișoara, având 18 puncte în prima repriza. În cele din urmă, Troupe a adunat 22 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție, având un indice al eficienței de +28. Din punct de vedere al procentajelor, americanul a stat foarte bine: 100% din interiorul semicercului (5/5) și 67% de la distanță (4/6). SCM U Craiova s-a impus cu 88-83 și a terminat pe locul al 4-lea în Grupa Roșie.

Tony Bishop Jr. a fost principalul remarcat din tabăra lui BCM U Pitești în victoria repurtată de această echipă contra campioanei CSM CSU Oradea, scor 90-81. Baschetbalistul de 29 de ani a reușit 26 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție în cele 28 de minute petrecute pe teren. Bishop a avut 64% la 2 puncte (9/14), 67% la 3 puncte (2/3) și tot 67% la libere (2/3). Cu un singur fault comis și două greșeli, componentul naționalei panameze a încheiat jocul cu un indice de +27.

În perioada următoare va avea loc Final Four-ul Cupei României și All Star Game (17-19 aprilie), urmând ca după câteva zile să înceapă playoff-ul Ligii Naționale.

*foto: Sabin Malisevschi/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!