Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM Power Ranking

Eduard Popa

Eduard Popa
02.03.2018

lnbm power ranking baschet romania

După terminarea meciurilor din Final Eight-ul Cupei României și meciurile din preliminariile Mondialului din 2019, Liga Națională de Baschet Masculin rămâne competiția de urmărit pentru fanii baschetului românesc.

Drept urmare, am decis să facem un clasament al favoritelor la câștigarea LNBM, pe modelul „Power Ranking”-urilor, patentat în presa de peste ocean.

Așadar, clasamentul înainte de startul ultimelor 5 etape din sezonul regulat arată astfel:

1. U-BT Cluj-Napoca

Câştigătoarea Cupei României şi campioana en-titre are o singură problemă de lot. Accidentarea uşoară a lui Rolland Torok, care va reveni după maxim 2 săptămâni. În schimb Rasic a revenit pe parchet iar U-BT Cluj a mai adus încă un al şaptelea stranier, pe americanul Trey Zeigler.

2. CSM CSU Oradea

Orădenii sunt în revenire de formă, au fost aproape să câştige Cupa României în finala cu U-BT Cluj şi i-au adus pe Laci Lazar şi pe Ştefan Nikolic, al optulea străin din lotul orădenilor. Astăzi primesc vizita Clujului în derby-ul ultimilor ani din baschetul românesc. Martin Zeno este marea absență a bihorenilor.

3. CSU Sibiu

Sibienii sunt singura echipă din top 4 care nu a adus niciun nume înainte de finalul perioadei de transferuri, dovadă că Dan Fleșeriu are încredere în echipă. Rămâne de văzut dacă îl vor putea recupera pe Capers până în playoff și dacă vor putea să aducă ceva de la fostul jucător NBA Jordan Williams.

4. CSM Steaua Eximbank

Georges Darwiche și Bobo Baciu au suferit accidentări ușoare, dar cel mai probabil vor reintra în programul echipei. Roș-albaștrii au și repatriat doi străini. E vorba de pivotul pe care l-au adus și anul trecut în aceeași perioadă, americanul Randal Falker, dar și de Jonte Flowers (ex-Asesoft și Timișoara).

5. BCM U Pitești

Piteștenii l-au pierdut le Lazar, dar i-au adus un înlocuitor mai mult decât pe măsură în persoana căpitanului lui BC Mureș, Szabolcs Santa. Acesta nu a venit singur de la Târgu Mureș, fiind însoțit de fostul său coleg, Jonathan Person. Cu Agafonov, Troupe și Nicoară în formație, echipa din Trivale se anunță a fi o nucă tare în acest sezon.

6. BC SCM Timișoara

Timișoara a reușit o victorie spectaculoasă în Cupa României, după trei reprize de overtime în fața Sibiului. Echipa lui Costescu are cel mai omogen lot din LNBM și l-au adus și pe sârbul Marko Stevanovic. Rămâne însă problema financiară, jucătorii fiind neplătiți de mai multe luni.

7. SCM U Craiova

Rami Hadar s-a întors în Oltenia, dar a plecat Goran Martinic, cel mai bun marcator și cel mai bun pasator din LNBM. Râmăne să vedem cu cine va fi înlocuit de Craiova.

8. Phoenix Galați

O altă echipă cu grave probleme financiare. Moldovenii au însă un lot echilibrat, noua achiziție Jarvis Threatt s-a recuperat după ce a ratat Cupa României iar Tony Gugino este unul dintre pivoții buni ai LNBM.

9. Poli Iași

Tandemul Jorovic – Țenter și noul parchet din Polivalentă sunt argumente suficiente pentru a ridica „Armăsarii” moldoveni mai sus decât poziția din clasament. Rămân însă de rezolvat gravele probleme financiare dar și cele ce țin de omogenitatea lotului.

10. Timba Timișoara

A doua echipă a Timișoarei este antrenată bine, are câțiva americani interesanți și mai mulți români tineri de perspectivă. Și aici sunt însă probleme suficiente, începând cu sala din Buziaș, accidentări și mulți jucători noi.

11. BC Mureș

Mureșul a rămas doar în trei veterani: Dino Pita, Alin Borșa și Bogdan Stăncuț. Echipa are datorii de un milion de dolari. Un singur lucru bun din tot acest haos: mai minute multe pentru Norbi Șteff, Tudor Gîrbea sau David Engi.

12. Dinamo București

Alb-roșii sunt într-o situație dezastruoasă, alți 4 jucători părăsind echipa în luna februarie. În aceste condiții, rămâne de văzut dacă Dinamo va reuși să termine campionatul.

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    E o opțiune. A mea e ușor diferită, vad Steaua în locul Oradiei, după ultimele schimbări. Dar mai vorbim...

    cu 6 ani în urmă (02.03.2018) Raspunde
  • Eduard Popa :

    Salut
    și mulțumesc de comentariu.

    Și Steaua e cu adevărat puternică, dar vreau să văd în ce stadiu sunt Baciu și Darwiche. Pentru că fără ei, cu Fraseniuc accident, steliștii ar sta doar în Negoițescu.

    Oricum, deja a învins Oradea pe U-BT Cluj, deci echilibrul se menține între primele 4.

    Weekend fain!

    cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Românii sunt călcâiul lui Achile la Steaua, dar altfel la ce străini și antrenor au, cum spuneam, eu îi văd în finala mare anul ăsta. Condiția ar fi să revină Fraseniuc și să nu se reaccidenteze Baciu.
      Plus că în sala aia de școală generală e teribil de greu să câștigi.
      Oricum va fi extrem de echilibrat și impredictibil acest final de sezon, cu foarte multe victorii ale gazdelor.

      cu 6 ani în urmă (03.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!