Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM: Programul etapei care încheie prima fază a sezonului regulat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.01.2019

*foto: Adrian Bugariu / BC CSU Sibiu facebook

Prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin se încheie la finalul acestei săptămâni, când sunt programate meciurile ultimei etape din toate cele trei grupe valorice. Opt partide se vor disputa sâmbătă, două în prima grupă, două în grupa B și toate cele patru din grupa C. Duminică se joacă ultimele două meciuri din această fază a campionatului.

Derby-ul dintre U-BT Cluj și BC CSU Sibiu deschide ultima rundă din grupa valorică A, sâmbătă de la ora 17:30. Trei partide vor fi televizate pe Digi Sport 4, singura excepție fiind duelul dintre SCMU Craiova și SCM Timișoara, care va fi transmis pe canalul de youtube al federației. Confruntarea bucureșteană dintre Dinamo Știința și Steaua, formațiile care nu s-au calificat în Grupa Roșie, încheie prima fază a campionatului.

Programul etapei a 14-a din grupa valorică A:

12.01 U-Banca Transilvania Cluj vs BC CSU Sibiu 17:30 Polivalenta Cluj-Napoca Digi Sport 4 Detalii
12.01 SCMU Craiova vs CS SCM Timișoara 18:00 Polivalenta Craiova FRB TV Detalii
13.01 CSM CSU Oradea vs BCMU FC Argeș Pitești 18:00 Arena Antonio Alexe Digi Sport 4 Detalii
13.01 Dinamo Știința București vs Steaua București 19:45 Dinamo București Digi Sport 4 Detalii

Runda a 12-a din grupa valorică B programează partidele:

12.01 CS Cuza Sport Brăila vs ABC Athletic Constanța 17:00 Danubius Brăila Detalii
12.01 CSO Voluntari vs CS Municipal Mediaș 18:00 Gabriela Szabo Voluntari Detalii

Programul etapei a 18-a, care încheie grupa valorică C:

12.01 CSM Phoenix CSU Galați vs ACS Târgu Jiu 17:00 Dunărea Galați Detalii
12.01 CSM 2007 Focșani vs CSM VSKC Miercurea Ciuc 17:00 Polivalenta Focșani Detalii
12.01 CS Municipal Târgu Mureș vs CS Universitatea Cluj 18:00 Sporturilor Tg Mureș Detalii
12.01 CS Agronomia București vs CS Rapid București 20:00 Agronomia București Detalii

CSM Sighetu Marmației și CN Aurel Vlaicu București au disputat deja meciul din etapa a 18-a din grupa valorică C, în 6 ianuarie, și maremureșenii s-au impus cu 87-66.

În ultima grupă valorică este programată și astăzi o etapă, cu meciul dintre CS Rapid București și CSM Sighetu Marmației de la ora 14:30. Celelalte patru partide încep la ora 17: CN Aurel Vlaicu București vs CS Municipal Târgu Mureș; ACS Târgu Jiu vs CSM 2007 Focșani; CSM VSKC Miercurea Ciuc vs CS Agronomia București și CS Universitatea Cluj vs CSM Phoenix CSU Galați.

16 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Cluj, Craiova, Oradea, Steaua - în opinia mea sunt destul de clare meciurile, deși surprize (Sibiu) pot apărea oricând. Știe careva să-mi spună când încep meciurile din 1-6?

    cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ...
      Sibiu, Craiova, Pitești, Dinamo.

      cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pitestiul
      bate oradea in deplasare? Dupa ce oradea a pierdut asa clar cu noi? I wouldn't think so. De asemenea nu cred ca Dinamo are vreo sansa cu Steaua. Craiova victorie 99% iar pt faza asta a campionatului acord prima sansa SBului in meciul de sambata.

      cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    • 76ers:

      ...
      De ce nu ar avea sanse Dinamo, daca iei si compari jucatorii pe fiecare post Dinamo e clar peste Steaua dupa parerea mea chiar si pe banca tehnica, singurul loc unde Steaua e peste ar fi la capitolul romani si acolo mai mult cu numele ca prestatii nu prea...sa intru si eu in randul lumii : Cluj, Craiova, Oradea, Dinamo

      cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    • 76ers:

      la fel
      cum nu as fi atat de sigur pe Craiova, Timisoara e o echipa solida totusi, Craiova pleca ca si favorita dar nu chiar 99%, as merge pe un 70%-30%, la Cluj vad un 55%-45% pentru ca joaca acasa, iar la Oradea un 60%-40%. Pe Dinamo chiar ii vad o echipa mult mai solida decat Steaua( Deloach/Kemp > Vlahovic/Mandache, Baker > Delas, Delas un jucator de la care avem asteptari mari in acest sezon dar a cam dezamagit, Barro > Spencer, cum am spus mai sus poate singurul capitol unde Steaua ar fi peste este la romanul u23 desi nici Ionita si Badiu nu se misca rau si parca ar fi urat ca Tudor Costescu sa termine cu 0-14. Asteptam meciul si mai discutam dupa :D

      cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Da
      Exact asta vroiam și eu să zic, nu văd Dinamo terminând fără victorie, iar pentru Steaua chiar nu mai are nici o miză meciul ăsta...

      cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      e totusi derby
      steaua-dinamo. e clar ca are miza. inteleg argumentele voastre, eu am gandit-o din perspectiva locului in clasament si al lotului, care mie mi se pare cu mai mult potential decat al lui Dinamo. Vedem...

      cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    CJ SB
    Nu sunt multe de zis, 50-50... Clujul a întrerupt seria proastă cu o evoluție foarte solidă vs Oradea, iar noi am experimentat cum e să revii (jucând prost) dacă ești condus în repriza secundă, că băieții uitaseră feelingul.... Clujul e acasă, dar și nouă ne place BT Arena. Am ales Sibiul pur subiectiv.

    cu 5 ani în urmă (09.01.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      .
      La cum jucam noi, voi o sa ne explicati cum e cu baschetul. Incepand de la andrenor si terminand cu jucatorii. Daca voi continuati asa, sunteti campioni.

      cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    OR PT
    După 2 înfrângeri nete Oradea ar trebui să se redreseze, mai ales că joacă acasă. Doar că mie îmi par a avea un burn-out (deși e foarte repede în sezon). Piteștiul e la ultimul tren de a arata că pot face un pas înainte sezonul ăsta, o înfrângere cred că îi trimite în playoff de pe 5. Plus că parcă au arătat un joc mai bun în ultimele 3 meciuri. Așa am judecat eu, deși Achim e un meseriaș și teoretic poate redresa corabia. Vedem...

    cu 5 ani în urmă (09.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Dacă Clujul nu se întărește cu un conducător de joc bun, dacă nu revine Vlad iar Oradea nu își revine și poate chiar întărește, Sibiul va câștiga campionatul.... Dacă continua forma sportiva și nu au accidentări.

    cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @cronicaru
      Dacă continua forma sportiva - foarte important de urmarit. De obicei SB incepe tare si apoi in playoff cade un pic. De asta a si declarat Fleseriu ca anul asta nu tineste neaparat locul 1 la finalul sezonului regulat.
      Cat despre CJ, eu cred ca pe 4 trebuie adus cineva, cu Dorsey si Marinov suntem chiar OK pe poz 1, nu excelent dar ok avand in vedere pozitia 1 a contracandidatelor la titlu. La pivoti okeiut, pe 2-3 ne bazam pe KD si Rasic.

      cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Si eu sunt de parere ca la pozitia 4 ne trebuie intariri, dar sincer nu cred ca o sa aducem jucator nou (avand in vedere ultimele declaratii).
      Pozitia 1 e destul de acoperita cu jucatori chiar buni.

      cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca mihaicj:

      ...
      Pe langa ce am avut anul trecut (bine c-am scapat de watsonescu), anul acesta avem conducator(i) de joc bun(i).

      cu 5 ani în urmă (11.01.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    Oradea
    Dpmdv avem lot mai buna ca anul trecut si avum 3 ani cand am luat campionatul. Totusi...ceva nu se leaga. Il asteptam pe Achim sa gaseasca lipiciul. Poate un 5 strain?Vedem. Noi, Cj si Sb avem sanse la campionat. As zice ca noi sau Cj dupa experienta ultimilor 3 ani. Bineinteles e doar un pronostic

    cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Erata
      Lot mai bun
      Acum 3 ani

      cu 5 ani în urmă (10.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!