Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM, la finalul sezonului regulat: Ivan Siriscevic, cel mai bun marcator

Eduard Popa

Eduard Popa
01.05.2018

siriscevic leading scorer romania

După finalul Top 6, dar şi al partidelor din grupa valorică 7-12, sezonul regulat din Liga Naţională de Baschet Masculin a luat sfârşit.

Astfel, la capătul celor 32 de etape, cel mai bun marcator al LNBM este Ivan Siriscevic. Croatul celor de la SCM U Craiova a adunat 21 de puncte pe întâlnire, cu un season high de 33 de puncte reuşit într-un duel cu CSM Steaua Eximbank. Siriscevic a fost ajutat şi de faptul că în partea a doua a sezonului a jucat în grupa valorică 7-12, meciuri în care a strâns o medie de 23,6 puncte pe întâlnire.

În top 5 al jucătorilor care au terminat sezonul alături de echipa la care au început se mai numără: Tyler Laser (17 puncte pe meci), Mladen Jeremic (16,8), Andriy Agafonov (16,8) și Amedeo Casale (15,5).

Interesant este faptul că sunt cel puțin 5 jucători care au plecat de la cluburile la care au început sezonul 2017/2018, din postura de cei mai buni marcatori. Printre ei se remarcă Goran Martinic (21 puncte pe meci, 15 partide jucate), Dino Pita (17,5 puncte, 12 partide jucate), Deven Mitchell (17,4 puncte, 5 meciuri), Thomas de Thaey (18,4 puncte, 5 meciuri) și Cameron Rundles (18,9 puncte, 8 meciuri).

Astfel, putem să ne întrebăm oare cum ar fi arătat campionatul nostru dacă nu ar fi existat problemele financiare care au făcut ca o parte dintre cei mai buni jucători străini din LNBM să plece?

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!