Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

La Oradea, Steaua a evoluat în doar patru jucători străini. Bavcevic: „Visul meu e să am șase la dispoziție”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.04.2015

Foto: Răzvan Păsărică

Steaua CSM București și-a îndeplinit obiectivul propus în inaintea deplasării la Oradea, accederea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet masculin, însă l-au pierdut pe Marque Perry. Sportivul american a interceptat o pasă greșită a lui Markovic și a marcat singur cu coșul. La aterizare Perry a acuzat probleme medicale, necesitând schimbare. Fundașul nu a mai intrat ulterior pe parchet.

Niksa Bavcevic a vorbit despre condiția actuală a sportivului său, fără să știe cât de serioasă este accidentarea suferită.

Rămâne de văzut care e situația lui Perry, sunt îngrijorat și sper să fie alături de noi în semifinale. Nu știu ce s-a întâmplat, a simțit o durere musculară ceea ce nu spune multe despre tipul de accidentare suferită. Nu am riscat să-l introducem în repriza secundă și sper să fie apt pentru semifinale.

Întrebat cât de greu i-a fost să se confrunte sezonul acesta cu accidentările, tehnicianul croat a subliniat că el nu s-a plâns niciodată de acest gen de probleme.

Eu nu m-am plâns niciodată de faptul că nu am la dispoziție principalul jucător cinci al echipei. Ați văzut ce s-a întâmplat în perioada în care l-am avut la dispoziție pe Watson. Dominam această ligă și aveam o singură înfrângere. Bineînțeles că e greu să joci cu doi sportivi poziția patru și trebuie să ajustezi aspectele tactice. Sunt mulțumit de cum jucăt tactic, atât în apărare cât și în defensivă, dar uneori ne chinuim căci nu avem o rotație foarte lungă.

Este prima oară când spun asta, dar subliniez că suntem singura echipă din ligă care jucăm cu cinci străini. Azi am jucat în patru străini. Nu am jucat niciodată în șase jucători. Acesta este visul meu, să am la dispoziție șase jucători străini. Până și Universitatea Cluj a avut la dispoziție șase străini. Avem în schimb jucători români foarte buni, le-am oferit încredere și de aceea suntem aici. 

Steaua CSM EximBank București s-a calificat în semifinale după ce a trecut de CSMU Oradea cu scorul de 3-0 la general.

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Bavcevic
    Respect,pentru sprijunul,increderea si resspectul acordat jucatorilor romani,nimeni nu poate da tot ce este mai bun fara incredere,Respect pentru inteligenta si stiinta jocului de baschet,pe care le demonstrati in fiecare meci,si nu in ultimul rand Respect pentru ca aveti demnitatea sa nu va plangeti de accidentari,de ploaie,de vant, de ghinioane ,si sa scoateti toti cei mai bun de la jucatori,spre binele clubului Steaua.Succes pe mai departe!

    cu 9 ani în urmă (19.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    antrenor
    Nu se plânge după meci, în schimb se plânge tot meciului. E antrenorul care protestează la toate deciziile luate împotriva echipei sale. La fel făcea și la Cluj.
    An trenuri buni mie mi se par Constantindides și Petricevic.

    cu 9 ani în urmă (19.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Specialitatea lui Achim !
    Asta cu plansu' inainte si dupa meciuri e specialitea lui Cristian Achim...

    cu 9 ani în urmă (21.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Mai ales la CLuj le-a dat o incredere si un respect romanilor, de mai avea un pic si il batea Silvasan pe la timeout-uri. Bavcevic e un mare bufon in costum de firma, lucru dovedit de returul chinuit. Daca o tine tot asa, o sa il termine Prakuraitis.

    cu 9 ani în urmă (22.04.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      La Cluj
      La Cluj nu a facut performanta si nici nu a controlat vestiarul iar comportamentul lui este deplasat la majoritatea partidelor DAR a facut pt tinerii jucatori romani mai mult decat TENTER. Pe Tibarna l-a sustinut, 3-4 juniori se pregateau cu echipa mare a Clujului si chiar daca nu jucau foarte mult am auzit ca se ocupa de pregatirea lor. La fel in acest sezon la Steaua a dat minute multe romanilor si a sustinut pregatirea juniorilor in cadrul lotului mare.
      Tenter a facut asta ?
      Legat de Silvasan, 2 sabii nu incap intr-o teaca iar un antrenr puternic dar mai putin diplomat nu putea tolera manifestarile capitanului.

      cu 9 ani în urmă (22.04.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Performanta
      Poate ca nu a facut performanta pentru ca l-a lucrat VESTIARUL condus de capitan......

      cu 9 ani în urmă (22.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nikolov ce interes avea sa il lucreze cand stia ca va pleca la o echipa mai puternica? Ross din nou...astai erau jucatori peste nivelul campionatului. Sa nu imi spuna cineva ca Silvasan putea sa ii dicteze lui Nikolov mersul lucrurilor.
      1. Pe Tibarna nu l-a crescut el in cele 3,4 min pe care le juca doar ca sa se odihneasca Stanescu. L-a crescut Eugen Ilie care ii oferea inclusiv posibilitatea de a arunca de la distanta si dupa aia omul care l-a facut [e Tibarna juctaor si l-a invatat cum sa stea in teren, a fost nimeni altul decta Cristi Achim.
      Juniorii aia de care vorbesti erau paraleli si se stia ca nu vor ajunge baschetbalisti niciodata, iar aia nu jucau nici cu Dinamo care era la retrogradare atunci. EL juca cu titularii indiferent de scor de frica.
      Tenter a adus in prim plan mai multi juctaori ca Bavcevic...Corpodean, Solopa, Pop(a prins chiar minute bune cu Tenter) Peste toate, Chetreanu a fost inventia lui Marcel Tenter, singurul antrenor cu care Chetreanu a devenit din eterna rezerva, un titular de baza care avea deja destula forta si incredere incat juca ultimele secunde ale meciului 6 cu Ploiesti.
      Bavcevic anul asta a jucat cu romani de prima mana pe care i-ar fi folosit orice antrenor, Dodoc(un vesnica tanara speranta) fiind o solutie de avarie si nepromovand pe nimeni in mod deosebit.
      Trebuie sa o lasma mai moale cu juctaorii romani, pt ca momentan tinerii au valoare si cunostinte 0, nu merita sa iti mananci vremea si nervii cu ei. Pai cum era Silvasan la 17 ani si cum is astia la 20 de ani? Se poate compara asa dupa voi?

      cu 9 ani în urmă (22.04.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Diferenta dintre Tenter si Bavcevic e ca si cum ai compara Sandero cu dacia 1300. Tot dacie, e numai sa una scartaie, face urat si merge ca dracu, pe cand una zburda.
      Ca fapt divers, pana si calmul Pintea ajunsese sa se certe cu marele Bavcevic in timpul meciurilor. Vedem ce face in curand cand incep semifinalele

      cu 9 ani în urmă (22.04.2015)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Doar Silvasan? mai era putin si am fi vazut intreaga echipa la stirtile de la ora 5 de pe porc tv! Cred ca nici un jucator, care a fost la noi in echipa aia, nu o sa mai vrea sa fie antrenat de el......

    cu 9 ani în urmă (22.04.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Doar Silvasan? mai era putin si am fi vazut intreaga echipa la stirtile de la ora 5 de pe porc tv! Cred ca nici un jucator, care a fost la noi in echipa aia, nu o sa mai vrea sa fie antrenat de el......

    cu 9 ani în urmă (22.04.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Mandache
    Ce s-a intamplat cu Mandache dupa venirea lui Tenter sau si asta este nul dar cu Baciu care sezonul trecut, sub conducerea lui Pintea era jucator de 20 min. Eu nu discut despre Dodoc de la Steaua ci despre Iliescu, Berceanu, Diaconescu si Darwiche , juniori care au prins banca la Steaua.
    Intr-o discutie cu Cenean, in " era Bavcevic " acesta mi-a confirmat ca antrenorul croat se ocupa personal de pregatirea juniorilor din lot, asa slabi cum erau aia. Tenter nu face asta, vanaza banii si incearca rezultate imediate indiferent de metode.
    Din sursa sigura stiu despre modul in care s-a ocupat croatul de Tibarna si nu juca doar 3-4 min asa cum afirmi. Magicianul ACHIM, din punctul meu de vedere un inflexibil inchistat in complexe si incapabil sa iasa din pseudoplanurile prestabilite, NU L-A AJUTAT CU NIMIC pe Tibarna ba din contra a stopat progresul acestuia. Bogdan este un jucator de moral si nu poti sa-l scoti si sa-l bagi in teren dupa planurile notate pe hartiute. Basca smenurile pe care sarbii le-au facut cand au avut ocazia si pe care Achim nu le-a contracarat niciodata.
    Iti doresc ca ACHIM sa ajunga antrenor la Cluj !!

    cu 9 ani în urmă (22.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Sa dea domnu sa ajunga Achim antrenor la Cluj...eu as vrea, desi inca mai visez ca Petricevic va mai fi candva antrenor principal alaturi de Pintea(eu asa vad formula perfecta de multa vreme).
    Baciu a inceput sezonul mizerabil tot cu Pintea antrenor, deci este chestiune de forma de moment. Mandache a avut cel mai consistent joc al carierei sale la Medias cu Tenter antrenor. Dupa cum bine stii a avut o accidentare care l-a tras putin inapoi.
    Tibarna stiu exact cat juca, el a inceput sa fie folosit in sezonul cand acolo erau Turner, Lucic, Stanescu, Popescu, Mandache, Fortson si daca tin bine minte chiar Carutasu. In acel sezon lung de cupe europene, eu pun pariu ca Tibarna nu a jucat mai mult de 20-30 min in toate meciurile si nu au fost putine. Tin asta minte foarte bine fiindca am vazut meciurile si stiu ca intra cateva minute doar ca sa fie odihnit Stanescu. Tibarna a inceput sa joace efectiv la Otopeni cu Eugen Ilie. Cat despre ce zice Cenean...ma lasa foarte rece. Cand o sa scoata el un junior macar cum scotea Voicu Moldovan, atunci povestim. Pana una alta el tot antreneaza si nu iese nimic. Eu tin minte exact ce reprezentau juctaori ca si Lapuste, Dumitrescu, Silvasan, Mihai Popa, Cristi Marin la barsta de 17-18 ani comparativ cu cei de astazi. Diferenta este enorma si nu poti sa pretinzi unui antrenor de senior sa ii invete baschet. Dumitrescu in 2000 il scotea pe Cristescu din primul 5. DUmitrescu de exemplu dupa 15 ani daca vrea sa reintre pe teren, pe pozitia 3 nu poate fi scos de niciun junior din Romania sau cine ar putea azi sa il scoata din echipa pe Silvasan? Cam asta e nivelul azi. La Cluj in afara de Kuti, restul nu au treaba efectiv cu nivelul asta amarat din prima liga(poate va mai fi Gheorghe). Peste toate u aambitie sa invete sis a progreseze. Ma uit la Jucan si Pasca care acum 10 ani nu dadeau cos nici din 7,8 libere, dar au plecat, au muncit mult si rezultatele s-au vazut. Ambii au ajuns jucatori de prima mana. Jucan nu imi vine sa cred ce a fost si ce a ajuns de exemplu, fara a primi enorm de multe sanse si fara a fi vreun mare talent.
    Peste toate daca tie ti se pare ca Tibarna juca la Otopeni tactic la nivelul la care e astazi, atunci eu nu mai zic nimic.

    cu 9 ani în urmă (22.04.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Inca o data, Bavcevic daca are rabdare si e bun
    cu juniori, atunci sa antreneze acolo pt ca vesnic tot aud cat de minunat si talentat e e el cu tinerii, desi in 4(!!!) sezoane in Romania realizarile ii lipsesc cu desavarsire. La o echipa de seniori nu l-as angaja nici gratis. Eu la Cluj vreau sa vad rezultate decente, nu antrenamente cu juniori fara perspectiva. Prefer un sarb cum era Medvedj acum 11 ani care avea 24 de ani, decat sa imi mananc nervii incercand sa cresc nu stiu ce junior care sa ajunga ca si Racovitan de exemplu. As fi cretin ca antrenor sa ma ocup de un junior cand ma pot ocupa sa am rezultate cu un jucator valoros. Ce face Tenter e o gandire normala...omul vrea si rezultate. Plus ca repet, la CLuj momentan in afara de Kuti nu are pe cine promova, iar pe el il joaca ori de cate ori are ocazia.

    cu 9 ani în urmă (22.04.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    tibarna
    Nu cred ca este ceva de reprosat lui Achim referitor la Tibarna. De cand l-a adus la Oradea i-a dat din ce in ce mai multe sanse de a juca. In campionatul trecut a ajuns sa joace intre 15 si 20 de minute pe meci ceea ce e mult tinand cont ca Oradea il avea in lot pe Denisson.
    Referitor la Bavcevic, in afara de Nicoara si Paul nu vad pe care alt jucator roman l-a incurajat. Pe saracul Dragusin il certa la fiecare meci. Daca vorbim de moral, cum il incurajezi pe Dragusin daca il bagi 1 minut si il scoti la prima greseala si iti mai si versi nervii pe el. De asemenea in perioada cat era valid Watson, Dragusin juca doar cand trebuia acesta odihnit. In rest pe Dodoc l-a jucat din an in pasti iar pe Tudor l-a dat afara. Deci eu nu-l vad un mare promotor de jucatori romani. O fi lucrand el cu juniorii dar daca nu le dai si sansa de a juca intr-un meci oficial, degeaba. Macar Achim, la meciurile cu echipele slabe rula toata banca (nu vorbesc de campionatul asta cand am avut meciuri grele indiferent de echipa).

    cu 9 ani în urmă (24.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!