Stiri

LaMarcus Aldridge a semnat pe 4 ani cu San Antonio Spurs

Eduard Popa

Eduard Popa
04.07.2015

aldridge

După 9 ani petrecuți la Portland Trail Blazers și un sezon 2014-2015 în care a adunat 23,4 puncte și 10,2 recuperări pe meci, LaMarcus Aldridge a decis în această vară să schimbe echipa. Astfel, jucătorul care este de 4 ori All-Star și în a doua echipă ideală a NBA-ului în sezonul trecut (2nd Team All-NBA) a semnat un contract în valoare de 80 de milioane de $, valabil pe patru sezoane cu San Antonio Spurs

„Mă bucur că mă voi întoarce în Texas și voi fi un Spur. Sunt fericit că mă voi alătura acestei echipe și voi fi foarte aproape de familie și prieteni”, a declarat prin intermediul Twitter LaMarcus Aldridge, care a copilărit în Dallas, iar a cărui familie stă în San Antonio. 

Alegerea lu Aldridge a fost una destul de ușoară, ținând cont că cealaltă echipă cu care a avut un interviu a fost Los Angeles Lakers, care se află într-un amplu proces de reconstrucție, la finalul carierei lui Kobe Bryant. La Spurs, LaMarcus va evolua alături de veteranul Tim Duncan, care se va afla la al 19-lea sezon al carierei, de Tony Parker și Manu Ginobili, dar și de Kawhi Leonard, MVP-ul finalei din 2014 și cel mai bun jucător defensiv al ligii în 2015 sau de Danny Green, unul dintre cei mai buni aruncători de trei puncte ai ligii care și-a prelungit în această vară contractul cu Spurs pe 4 ani, pentru 45 de milioane de $. 

A fost o săptămână foarte dură pentru Portland Trail Blazers care în parcurs de câteva zile a pierdut patru jucători foarte importanți. Din echipa de start a sezonului sezonul trecut, Trail Blazers a mai rămas doar cu Damian Lillard, cu care au încheiat un nou contract pe 5 ani, în valoare de 120 de milioane de $. În schimb Aldridge a plecat la Spurs, Nicolas Batum a fost transferat la Charlotte Hornets, Wesley Matthews a trecut la Dallas iar Robin Lopez a semnat cu New York Knicks. 

Pentru Spurs acest transfer face sens din două motive. În primul rând le păstrează celor de la Spurs statutul de contender într-o conferință de Vest unde competiția este foarte aprigă. În al doilea rând Aldridge alături de Kawhi Leonard vor prelua frâiele francizei după retragerea lui Tim Duncan.

Prin aducerea lui LaMarcus Aldridge, San Antonio Spurs vor reuși mai mult ca sigur să își păstreze seria incredibilă de prezențe în playoff. În acest moment, Spurs au 18 campanii consecutive ce s-au încheiat cu calificarea în playoff și 16 sezoane consecutive în care au obținut cel puțin 50 de victorii, iar în tot acest timp au devenit campioni ai ligii de cinci ori: 1999, 2003, 2005, 2007, 2014. 

*sursa foto: oregonlive.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!