Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LaMarcus Reed continuă la BC Mureș Târgu Mureș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.07.2017

BC Mureș Târgu Mureș a anunțat prin intermediul site-ului oficial al clubului faptul că, LaMarcus Reed va continua în alb și albastru și în stagiunea competițională 2017-2018. Extrema originară din Statele Unite a ajuns la Târgu Mureș la mijlocul sezonului precedent, după ce înainte a evoluat în Kosovo la KB Peja. 

De la venirea sa la Târgu Mureș și până la finele sezonului 2016-2017, Reed a bifat 14 prezențe în LNBM, timp în care a acumulat medii de 14.8 puncte, 4.4 recuperări, 3.1 pase decisive și 14.8 la eficiență, totul în 35:06 minute jucate pe meci, fiind unul dintre oamenii de bază din lotul condus de Barnabas Szaszgaspar. De asemenea, BC Mureș cu LaMarcus în lot a fost la câteva secunde distanță de cucerirea Cupei României, Reed având prestații extrem de solide în cadrul Final 8-ului de la Sibiu: 22 puncte, 5 recuperări și 23 la eficiență în sferturile cu Phoenix Galați; 14 puncte, 7 recuperări și 17 la eficiență în semifinala cu CSM Oradea, respectiv 17 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și 13 la eficiență în finala cu U-BT Cluj. 

Baschetbalistul american, în vârstă de 28 de ani, are 1.96 m în înălțime și poate evolua atât pe poziția 2, cât și pe 3. Înainte de aventura în Kosovo la Peja, Reed a mai jucat prin țări precum Suedia, Franța, Belgia sau Grecia. 

Sezonul 2016-2017 l-a început astfel la KB Peja, acolo unde a jucat în 3 competiții, campionatul intern, Liga Balcanică, respectiv FIBA Europe Cup, acolo unde s-a duelat de 2 ori cu U-BT Cluj în prima fază a competiției. În campionat, noul „tigru” a jucat 12 meciuri, având medii de 13.6 puncte, 4.3 recuperări, 1.7 pase decisive și 12.1 la eficiență. Apoi, în Liga Balcanică a bifat 10 meciuri cu medii acumulate de 12.8 puncte, 5.7 recuperări, 2.3 pase decisive și 11.7 la eficiență. În cele din urmă, în FIBA Europe Cup, LaMarcus Reed a adunat în cele 6 meciuri jucate o medie de 17.7 puncte, 6.3 recuperări, 2.3 pase decisive și 15.5 în dreptul productivității. Împotriva celor de la U-Banca Transilvania, Reed a avut prestații excelente, marcând 19, repectiv 18 puncte. 

Până în prezent formația mureșeană a semnat contracte cu baschetbaliștii străini Goran Martinic, Aleksandar Mladenovic, Milivoje Mijovic și desigur LaMarcus Reed. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!