Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LaMarcus Reed, debut cu dreptul pentru SCM U Craiova

David Istrate

David Istrate
22.01.2018

lamarcus reed scm u craiova

În ultimul meci jucat în această etapă, SCMU Craiova și-a apărat avantajul terenului propriu și a câștigat în fața lui BCM U Pitești cu scorul de 94-79. Diferența dintre cele două echipe a fost dată de precizia aruncărilor, în rest fiind destul de echilibrat.

Duelul din sala polivalentă din Craiova a fost unul cu o importanță foarte mare. Pentru gazde, care veneau dupa 3 victorii consecutive, un nou meci câștigat ar fi însemnat apropierea de locul 6. De partea cealaltă, oaspeții doreau să își consolideze poziția din clasament. De asemenea, SCMU Craiova s-au întărit înaintea acestui meci cu un jucător de poziția 2-3, Lamarcus Reed, care s-a descurcat foarte bine. Însă trupa lui Hristu Șapera a rezistat doar în primul sfert, apoi craiovenii au preluat cârma jocului. În cele din urmă, confruntarea dintre cele două echipe s-a încheiat la o diferență de 15 puncte în favoarea alb-albaștrilor, scor 94-79.

Lamarcus Reed a fost cel mai eficient jucător al echipei sale, cu un indice de +24. Americanul a jucat 27 de minute, timp în care a înscris 13 puncte la care a adăugat 8 recuperări (3 ofensive), 5 pase decisive și un capac. Sportivul de 29 de ani a fost perfect la aruncările de la distanță (3/3) și la libere (2/2) și a avut 33% din interiorul semicercului (1/3).

Reed a mai jucat în România, la BC Mureș Târgu-Mureș, unde a avut medii statistice de 14.8 puncte/meci, 4.4 recuperări și 3.1 pase decisive. El s-a remarcat în finala Cupei României de anul trecut pierdută în fața lui U-BT Cluj-Napoca, fiind cel mai bun marcator al echipei sale cu 17 puncte. După ce inițial semnase și în sezonul acesta cu trupa din Târgu-Mureș, din motive financiare, Reed a decis să plece, jucând ultima dată la Hapoel Haifa, în Israel.

SCMU Craiova obține a 8-a victorie din acest sezon și reușește să o depășească pe Phoenix Galați. În următoarea etapă, noua echipă a lui Reed va juca pe terenul vicecampioanei, CSM Steaua Eximbank București, duminică, 28 ianuarie.

*foto: Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!