Stiri

Lasannah Kromah, prestație extraordinară în sferturile de finală ale Cupei Franței

David Istrate

David Istrate
16.03.2019

Sâmbătă, 16 martie, în Arena Loire Trelaze, a avut loc primul sfert de finală al Cupei Franței. În acest duel s-au întâlnit Rouen și Antibes, iar prima formație a avut câștig de cauză, impunându-se cu 93-86 după prelungiri. Prin urmare, Rouen, echipa la care activează Lasan Kromah, s-a calificat în semifinala Cupei Franței.

Lasannah Kromah a jucat în sezonul precedent la U-BT Cluj-Napoca, unde a avut medii de 12.75 puncte, 3.2 recuperări, 2.25 pase decisive și 1.8 intercepții. Cu toate acestea, după ce formația antrenată de Mihai Silvășan și-a ratat obiectivul, o mare parte din lot a plecat din Cluj, acesta fiind cazul și cu Kromah. Jucătorul american a ajuns în prima ligă franceză la Boulazac însă după patru partide s-a transferat la Rouen, în liga secundă.

Pentru această echipă, Kromah are în medie pe partidă 17.1 puncte, 4.3 recuperări, 3 pase decisive și 1.3 intercepții. Cu toate acestea, formația franceză se află de-abia pe locul al 6-lea în liga a doua franceză, având un bilanț de 14 victorii și 8 înfrângeri. Având în vedere poziția din clasament, este foarte surprinzătoare apariția lui Rouen în sferturile Cupei Franței.

În această fază, Kromah & Co. s-au confruntat cu Antibes, echipa aflată pe ultimul loc în Pro A, prima ligă valorică din Franța. Aceasta a început mult mai bine partida din Cupă, conducând cu 28-13 după primul sfert. În actul secund, cei de la Rouen au recuperat de-abia 3 puncte și părea că rezultatul va fi de partea lui Antibes. Acest lucru a fost întărit și de sfertul al treilea, în urma căruia Antibes conducea cu 60-47. Totuși, în sfertul al 4-lea, cei de la Rouen s-au motivat incredibil și au reușit să reducă treptat din avantaj. Adversarii nu s-au regăsit în defensivă și astfel, formația la care activează Kromah a egalat și a trimis partida în prelungiri, la scorul de 76. În prelungiri, jucătorii lui Rouen au avut o prestație excelentă și au produs supriza, câștigând cu scorul de 93-86.

Cel mai bun jucător al meciului a fost chiar Lasan Kromah care a terminat cu 40 de puncte, 5 recuperări și +34 la eficiență. Prin urmare, fostul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca va evolua în semifinalele Cupei Franței acolo unde echipa sa o întâlnește pe Levallois Metropolitans. În celelalte sferturi de finală se duelează Dijon cu Le Mans și Lyon-Villeurbanne cu Monaco.

Semifinalele Cupei Franței vor avea loc mâine, 17 martie în timp ce finala se va juca în 10 mai la Paris.

*foto: rouenmetrobasket.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!