Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Laszlo Lazar rămâne la CSM CSU Oradea și în sezonul următor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.08.2018

Laszlo Lazar va juca și în sezonul următor la formația din orașul natal. Pivotul este al 8-lea jucător din lotul care a câștigat campionatul confirmat de CSM CSU Oradea și pentru campionatul viitor. Lazar a revenit la „leii roșii” în finalul lunii februarie, după patru sezoane și jumătate.

Pivotul de 2,10 va fi la dispoziția lui Cristian Achim și în sezonul următor. Laszlo Lazar rămâne la echipa din orașul natal. El a ajugat Clubul Athletic Oradea să promoveze în primul eșalon în anul 2005, iar echipa a fost preluată de CSM Oradea.

În 2013 a câștigat bronzul cu bihorenii. După opt sezoane în prima ligă cu orădenii, pivotul a plecat în Ungaria, la Jaszbereny KSE. A revenit în campionatul românesc în sezonul 2014-2015, alături de BC Mureș Târgu Mureș. Cu mureșenii a jucat două finale consecutive de campionat (2015, 2016) și două de cupă (2015, 2017).

Lazar a trecut la BCMU FC Argeș Pitești în 2017. A jucat 17 meciuri de campionat alături de alb-violeți, cu medii de 11:46 minute, 3.2 puncte și 2.2 recuperări. S-a întors la CSM CSU Oradea după patru sezoane și jumătate.

Și-a trecut în palmares primul titlu alături de formația din orașul natal. Lazar a bifat 7 partide din campionat cu CSM CSU Oradea, 6 dintre acestea în play-off. A avut medii de 2:48 minute, 0.3 puncte și 1 recuperare.  

Jucătorul care va împlini 31 de ani în luna noiembrie a avut până acum trei sezoane în care a trecut de 200 de puncte înscrise în campionat. În stagiunea 2008-2009 a prins cele mai multe minute în teren, la orădeni, 747:42 în 29 de meciuri (25:46 medie). Atunci a reușit și cele mai multe puncte într-o edție de campionat, 284 (medie de 9.8). În sezonul următor s-a apropiat la trei puncte de totalul precedent, jucând 33 de meciuri, cu medii de 20:41 minute și 8.5 puncte. Nu s-a mai bucurat de la fel de multe minute în sezoanele următoare.

În stagiunea 2015-2016 a bifat 42 de meciuri pentru mureșeni cu o medie de 14:51 minute (624 în total). În ultimul sezon alături de BC Mureș a jucat 28 de partide, cu medii de 6.5 puncte, 5.4 recuperări și 9.5 eficiență medie în 20:22 minute.

Laszlo Lazar este al 10-lea jucător confirmat de orădeni pentru sezonul următor. „Leii roșii” merg pe continuitate. Până în acest moment au fost anunțați că rămân la Oradea alți 7 baschetbalitști care au câștigat titlul în acest an: Kariniauskas, Richard, Pasalic, Nicolescu, Gavrilă, Denison și Valeika. Pe lângă aceștia, campioana României s-a înțeles cu Watson și Barnette. Au plecat Mandache, Zeno și Gajovic. „Leii roșii” au programată reunirea în 10 august.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!