Stiri

LeBron James și „Meme Lakers”. Ultimele achiziții, criticate de fanii echipei californiene

David Istrate

David Istrate
24.07.2018

lebron james los angeles lakers 

Cu trei săptămâni în urmă, LeBron James a luat decizia de a o părăsi pe Cleveland Cavaliers, echipa alături de care jucase patru finale consecutive, și să i se alăture lui Los Angeles Lakers. Acest eveniment și-a arătat efectele imediat și a pus în mișcare întreaga comunitate a ligii nord-americană, formată atât din organizații cât și din suporteri.

Un prim rezultat al venirii lui LeBron în Los Angeles s-a văzut imediat prin transferurile pe care le-a realizat Lakers în următoarele zile. În mai puțin de 24 de ore, formația din California a reușit să semneze acorduri cu JaVale McGee, Lance Stephenson și Rajon Rondo, iar acum două zile, Michael Beasley a acceptat să semneze și el cu Lakers. Astfel, Luke Walton și-a completat lotul cu niște jucători ce au experiența play-off-ului și pot să îi ajute pe baschetbaliștii mai tineri să progreseze.

Cu toate acestea, mutările efectuate de Magic Johnson și Rob Pelinka au fost criticate în mass-media, în special prin cunoscutele „meme-uri”. Un prim subiect exploatat de fani a fost relația tensionată pe care au avut-o LeBron James și Lance Stephenson de-a lungul timpului. În urmă cu patru sezoane, când cvadruplul MVP juca la Miami Heat, echipa sa a întâlnit-o pe Indiana Pacers în finala Conferinței de Est. Atunci, în meciul 5, Stephenson a rămas în memoria fanilor printr-un gest pe care l-a făcut, suflându-i în urechea lui LeBron.

O altă relație discutabilă este cea dintre Rajon Rondo și LeBron James, cei doi jucând mult timp pentru echipe rivale. De asemenea, Rondo a fost văzut în urmă cu câțiva ani într-un bar purtând un tricou cu un mesaj jignitor pentru LeBron. Legat de JaVale McGee, acesta este cunoscut de către suporteri datorită aparițiilor sale în emisiunea lui Shaquille O'Neal, numită Shaqtin' A Fool, în care fostul baschetbalist selectează cele mai amuzante faze din fiecare săptămână. Cu toate acestea, în ultimele două sezoane, Steve Kerr, antrenorul lui Golden State Warriors, a reușit să îl utilizeze excelent pe McGee, acesta fiind chiar în formația de start în finala NBA. Cea mai recentă achiziție a lui Lakers este Michael Beasley, sportiv ce a evoluat pentru New York Knicks în ultimii doi ani și s-a remarcat prin caracterul său enigmatic și a cărui carieră a fost deraiată din cauza problemelor cu drogurile.

Indiferent de aceste discuții, Magic Johnson nu s-a arătat îngrijorat, ba chiar a declarat că LeBron James a fost de-acord cu toate aceste mutări. Toți cei patru jucători au semnat contracte pe un an, prin urmare în vara anului următor, LA Lakers se poate reorienta spre jucători liberi de contract, precum Kawhi Leonard, Kemba Walker sau Klay Thompson. În același timp, conducerea organizației este convinsă că acești veterani vor duce echipa la nivelul de competitivitate necesar și vor contribui din plin la dezvoltarea tinerilor componenți ai lotului lui Luke Walton.

O altă discuție apărută în presă și nu numai după venirea lui LeBron James a fost legată de întrebarea următoare: „Poate fi LeBron James cel mai bun baschetbalist care a evoluat vreodată pentru LA Lakers?”. Vreme de 20 de sezoane, fața acestei francize a fost Kobe Bryant, jucător care a fost adesea comparat cu LeBron James. Prin urmare, mulți dintre fanii echipei s-au bucurat moderat însă au scris mesaje în care susțineau că Bryant va rămâne în continuare preferatul lor. De partea cealaltă, unii susținători mai înflăcărați au primit cu multă bucurie vestea și au acționat imediat. Un suporter a acoperit fața lui Kobe Bryant pe un afiș cu fața lui LeBron James, însă aceasta a fost dată jos imediat. Alți artiști stradali au pictat mai mulți pereți din oraș cu imaginea Regelui, lucru ce a provocat câteva acte de vandalism.

Fanii lui Lakers au reacționat imediat și au ajutat la refacerea picturii și de asemenea, Jeanie Buss, proprietara lui Lakers, a avut un mesaj dur: „Cei care fac astfel de lucruri nu sunt fani adevărați ai lui Lakers. Se pare că până acuma nu am realizat câte persoane din Boston locuiesc în Los Angeles.”

Indiferent de aceste aspecte, este clar că în jurul echipei plutește o senzație de entuziasm și nerăbdare pentru următorul sezon, în care Los Angeles Lakers ar putea ajunge din nou în play-off, după 5 ani de pauză.

*foto: usatoday.com/ clutchpoints.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate