Stiri

LeBron James a semnat cu Los Angeles Lakers

Eduard Popa

Eduard Popa
02.07.2018

lebron james los angeles lakers

LeBron James a creat isterie în această vară, după ce nu și-a prelungit contractul cu Cleveland Cavaliers, fapt ce a făcut mare vâlvă în presa de peste ocean, care a speculat și i-a oferit lui LeBron numeroase destinații posibile.

Cele mai multe zvonuri îl dădeau pe LeBron James la Los Angeles Lakers, iar acest lucru s-a adeverit într-un final luni seara, la capătul primei zile din perioada de free agency din NBA.

LeBron James a semnat pe 4 ani cu Los Angeles Lakers, unde va încasa un contract de 154 de milioane de dolari pe 4 ani. „Regele” s-a despărțit de Cleveland Cavaliers după 4 sezoane. Dacă în 2010 când a plecat prima oară din Ohio a fost un moment plin de dramatism, acum LeBron a părăsit Cavs într-o relație mult mai bună, după 4 finale NBA consecutive.

În sezonul recent încheiat, James a avut medii colosale, de 27,5 puncte, 9,1 pase decisive și 8,6 recuperări pe meci, dar Cavs a terminat sezonul regulat doar pe locul 4. Astfel, LeBron a cărat în spate formația și i-a dus până în finala NBA, după ce au trecut în 7 meciuri de Boston Celtics în Finala Estului. Acolo însă Golden State Warriors s-au dovedit mult prea puternici pentru Cavs și au câștigat în 4 meciuri.

De patru ori MVP și de 14 ori All-Star, James a avut un mesaj scurt pe instagram pentru Cleveland Cavaliers: „Mulțumesc Ohio pentru 4 sezoane incredibile! Aceasta va fi întotdeuna casa mea", a scris James, imediat după ce și-a anunțat decizia.

La Lakers LeBron va avea un traseu și mai dificil, întrucât formația din Hollywood joacă în Conferința de Vest, alături de campioana en-titre Golden State Warriors, Houston Rockets care îi are în componență pe MVP-ul James Harden și pe Chris Paul, cel care a resemnat cu „rachetele” pentru următorii 4 ani și pe Oklahoma City Thunder, a lui Russell Westbrook și Paul George, un alt jucător despre care se credea că va ajunge la Lakers, dar a preferat să continue cu OKC pentru următoarele 4 sezoane. De asemenea, la Thunder mai joacă și prietenul lui James, fostul superstar al lui New York Knicks, Carmelo Anthony.

Imediat după anunțul lui LeBron James, trei veterani au semnat înțelegeri cu Lakers. Este vorba despre dublul campion NBA, pivotul Javale McGee, shooter-ul Kentavious Caldwell-Pope și unul dintre rivalii lui James din conferința de Est, fostul guard al lui Indiana Pacers Lance Stephenson.

De asemenea, mai multe surse din presa americană anunță transferul superstarului Kawhi Leonard la Lakers, după ce relația dintre fostul Finals MVP și conducerea San Antonio Spurs s-a răcit enorm în stagiunea precedentă, când Leonard nu a vrut/nu a putut să joace din cauza unei accidentări, decât în 9 partide.

O altă piesă importantă pentru Lakers este Julius Randle, jucător draftat de echipa din California, căruia i-a expirat înțelegerea, dar pe care LA îl poate resemna întrucât au dreptul să echivaleze orice ofertă primită de pivotul care în sezonul precedent a avut medii de 16,1 puncte și 8 recuperări pe întâlnire.

Pe lângă cei 4 jucători pe care i-au semnat în ultimele 24 de ore, Los Angeles Lakers îi mai are în lot pe veteranul Luol Deng (18 milioane dolari), Lonzo Ball, Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Josh Hart sau Ivica Zubac. Interesant este că ultimii jucători sunt toți pe contractele de debutanți, cu sume ce se învârt în jurul valorii de 1,5 milioane de dolari, în timp ce Ball are un salariu de aproximativ 7 milioane și Ingram de 6 milioane.

*statistici: basketball-reference.com

*foto: dailysnark.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!