Stiri

Legendara Cibona Zagreb va juca la Târgu Jiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.11.2015

Odată cu asigurarea calificării în faza Top32 a FIBA Europe Cup chiar de pe primul loc în Grupa K, Energia Târgu Jiu şi-a aflat numele primului adversar din grupa următoare, un nume de calibru în baschetul european, croaţii de la Cibona Zagreb. Ceilalţi doi oponenţi din viitoarea Grupă S se vor afla după ce se dispută ultima rundă din faza inaugurală.

Conform calendarului competiţional FIBA Europe Cup, în Grupa S din faza Top32 vor fi repartizate K1 (Energia), B2 (Cibona Zagreb), respectiv E1 şi I2. Dacă în cazul Energiei şi Cibonei nu se mai poate schimba nimic, în grupele E şi I situaţia se prezintă în felul următor:

Grupa E - Foxtown Cantu (Italia), Le Havre (Franţa) şi Boras Basket (Suedia) au toate la activ 3 victorii şi 2 înfrângeri, urmând să aflăm la mijlocul săptămânii viitoare cine va termina pe primul loc şi implicit va fi repartizată în Grupa Energiei. La ora actuală în pole-position se află italienii de la Cantu.

Grupa I - De aici se va califica în grupa Energiei echipa care va termina pe poziţia secundă, iar pentru acest loc se luptă PGE Turow Zgorzelec (Polonia) şi Pieno Zvaigdes (Lituania). Cele două formaţii au un bilanţ de 2 meciuri câştigate şi 3 pierdute, iar înainte de ultima etapă polonezii sunt cei care sunt pe loc de calificare, însă vor da piept cu liderul grupei, BK Ventspils, care au câştigat cele 5 meciuri din grupă. 

Pâna la aflarea celorlalte două nume trebuie să spunem că Cibona Zagreb este cea mai titrată echipă a baschetului croat cu 18 titluri la activ, dar şi 2 tiluri în Euroligă, respectiv un trofeu în Liga Adriatică. Trupa pregătită de Slaven Rimac, vicecampioană naţională, este la ora actuală pe locul 12 în Liga Adriatică cu 4 meciuri câştigate şi 7 pierdute, iar in Grupa B din FIBA Europe Cup au un bilanţ de 3 victorii şi 2 înfrângeri. 

Energia şi Cibona îşi vor cunoaşte cu certitudine celelalte două adversare în seara zilei de miercuri, 2 decembrie, după terminarea tuturor partidelor din ultima etapă a sezonului regulat din FIBA Europe Cup. 

Prima etapă din faza Top32 va începe în data de 16 decembrie şi ca un amănunt, Energia Târgu Jiu va juca în debut chiar la Zagreb în compania celor da la Cibona. Croaţii vor întoarce vizita în 20 ianuarie 2016. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!