Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Levente Szijarto este oficial noul jucător al formației Steaua CSM EximBank București

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.06.2015

Steaua CSM EximBank București a anunțat în mod oficial transferul celui mai titrat baschetbalist român, Levente Szijarto, jucător care va îmbrăca echipamentul roș-albastru pentru următoarele două sezoane. Sursele TotalBashet s-au confirmat încă o dată, după ce site-ul nostru a anunțat o posibilă mutare a sportivului la Steaua încă din data de 15 iunie. 

Levente Szijarto a cucerit titlul național în stagiunea precedentă alături de CSU Asesoft Ploiești, echipă alături de care și-a petrecut o bună parte a carierei. Sportivul originar din Oradea, în vârstă de 33 de ani, este cel mai titrat jucător român încă în activitate cu un total de 12 titluri naționale cucerite, 10 dintre acestea alături de CSU Asesoft Ploiești. În cariera sa, Szijarto a mai jucat la West Petrom Arad și U-BT Cluj, pe lângă cei 11 ani petrecuți alături de multipla campioană CSU Asesoft Ploiești. 

Fundașul a terminat sezonul competițional 2014-2015 cu medii statistice de 3.1 puncte, 1.3 recuperări și 0.7 pase decisive în 17 minute jucate în medie pe meci. Din anul 2008 și până în prezent, Levente a jucat 247 de meciuri la nivel de campionat, timp în care a totalizat 1277 puncte, 440 recuperări, 345 pase decisive, 157 intercepții, 239 mingi pierdute și 1326 la eficiență, totul în peste 4700 de minute jucate. 

Pe lângă transferul lui Szijarto, gruparea din Capitală a anunțat și prelungirea contractului lui Pankracije Barac pentru încă un sezon competițional. Baschetbalistul croat, fost jucător și la BCM U Pitești, a fost una dintre principalele guri de foc ale Stelei în precedenta stagiune. 

În 24 de meciuri jucate în LNBM, sportivul a acumulat medii de 15.5 puncte, 3.0 recuperări, 3.4 pase decisive, 1.0 mingi câștigate, 2.2 mingi pierdute și 14.3 în dreptul productivității, totul în 30:37 minute jucate. Barac este recunoscut ca un bun aruncător de la distanță, terminând sezonul 2014-2015 cu un procentaj de 32.8% (21/64) de la mare distanță. 

Transferul lui Levente Szijarto este primul pentru Steaua în această vară la capitolul jucători, după ce Hristu Șapera a fost instalat ca antrenor principal, în timp ce Ionuț Georgescu este noul manager al echipei. De asemenea, pe lângă Pankracije Barac, care și-a prelungit înțelegerea, alți doi baschetbaliști se afă sub contract cu Steaua, Titus Nicoară și Bill Amis. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!