Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Liderul Sepsi SIC primește vizita celor de la Phoenix Galați

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.02.2017

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Phoenix Galați își dau întâlnire în Sala „Kati Szabo”, joi, 23 februarie, începând cu ora 19:00, într-un meci din cadrul etapei a doua din lupta pentru locurile 1-6 în Liga Națională de Baschet Feminin.

Trupa gazdă pregătită de Zoran Mikes continuă marșul triumfal spre betonarea primei poziții din clasament înaintea demarării play-off-ului, având în continuare o serie de 17 partide fără eșec în campionat. Sepsi este lider autoritar cu un bilanț de 18 meciuri câștigate și unul singur pierdut, și acela în 8 octombrie 2016 pe terenul celor de la Târgoviște. În prima rundă din 1-6, covăsnencele au debutat cu un succes destul de clar în fieful celor de la CSM Satu Mare, scor final 79-62.

De cealaltă parte, Phoenix Galați este pe val după o victorie de răsunet în debutul luptei pentru locurile 1-6, reușind să învingă pe teren propriu proaspăt câștigătoarea Cupei României, CSM Târgoviște, scor final 77-68. În urma acestui succes, gălățencele au ajuns la un bilanț de 10 meciuri câștigate și 9 pierdute, fiind pe locul 5 în clasament. 

Sfântu Gheorghe și Galați au deja la activ 8 întâlniri directe în ultimii 4 ani, timp în care însă Phoenix nu a reușit să smulgă nicio victorie campioanei en-titre. Cea mai mică diferență dintre cele două formații s-a consemnat în luna ianuarie a anului precedent, atunci când gruparea alb-verde a câștigat în Sala „Dunărea” la 9 puncte diferență, scor 77-68. La polul opus, cea mai mare diferență s-a înregistrat în luna ianuarie a lui 2015, victorie la 55 de puncte diferență pentru Sepsi, 93-38. 

Totodată, Sepsi și Galați au două meciuri directe și în acest sezon, în prima fază din LNBF, fetele din Sfântu Gheorghe reușind două victorii clare, 108-59 pe teren propriu, respectiv 85-54 în fieful baschetbalistelor din Galați. Și de această dată Sepsi SIC pornește din postura de favorită certă, însă fetele lui Zoran Mikes sunt nevoite să fie precaute în fața unei formații care tocmai a învins acasă pe CSM Târgoviște, moralul acestora fiind la cote înalte. 

Confruntarea va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Ivan, Mate Andras Stretea, respectiv Ionuț Moraru, în timp ce comisar din partea FRB va fi Bogdan Bădilă. 

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!