Stiri Liga I Feminin

Liga 1 feminin. Turneul de promovare va avea loc la Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.05.2018

CS Municipal Târgoviște va găzdui turneul final al Ligii 1 de baschet feminin în perioada 25-27 mai. Alături de formația gazdă vor participa CS Phoenix Constanța, Universitatea CSM Oradea și CS Rapid București.

Gazdele turneului au încheiat pe prima poziție în clasamentul fazei semifinale, cu 27 de puncte după 13 victorii și o înfrângere. Au urmat CS Phoenix Constanța (26 de puncte, 12/2), Universitatea CSM Oradea (23 de puncte, 9/5) și CS Rapid București (22 de puncte, 8/6). Prima sub linie a fost Agronomia București, la egalitate cu Rapidul, iar departajarea s-a făcut la rezultatele directe.

CS Municipal Târgoviște și CS Rapid București ar fi avut dreptul să joace în Liga Națională și în acest sezon competițional, dar au optat pentru eșalonul secund. Dâmbovițencele, din cauza problemelor de alcătuire a lotului, cauzate de interdicția la transferuri, iar feroviarele, din motive financiare. CS Phoenix Constanța va fi în premieră la turneul de promovare, fiind la primul an în Liga 1.

Program turneul de promovare:

Etapa 1 – 25 mai:

CS Municipal Târgoviște – CS Rapid București

CS Phoenix Constanța – Universitatea CSM Oradea

Etapa 2 – 26 mai:

Universitatea CSM Oradea – CS Municipal Târgoviște

CS Rapid București – CS Phoenix Constanța

Etapa 3 – 27 mai

CS Municipal Târgoviște – CS Phoenix Constanța

Universitatea CSM Oradea – CS Rapid București

Formația din Târgoviște a câștigat titlul la U18 feminin pe propriul teren în această lună, iar elevele lui Cătălin Tănase sunt campioane și la U20. Reamintim că echipele din Liga 1 sunt obligate să aibă cel puțin cinci jucătoare sub 21 de ani pe foaia de joc și una în teren tot meciul.

Primele două clasate la finalul turneului de promovare obțin dreptul de a participa în sezonul 2018-2019 în Liga Națională. Rămâne de văzut dacă vor mai conta rezultatele în condițiile vehiculatei modificări de sistem.

Foto: Alex C. Toma

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!