Stiri Liga I Feminin

Liga 1F. Mai multe echipe înscrise în eșalonul secund decât în LNBF

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.10.2015

Federația Română de Baschet a publicat, pe site-ul propriu, mai multe detalii cu privire la Liga I feminină de baschet. Forul românesc a făcut cunoscut regulamentul specific al competiției alături de programul jocurilor. Deși baschetul feminin românesc se află în colaps, cu multe echipe ce s-au aflat în imposibilitatea de a mai continua în prima urnă valorică, FRB a reușit performanța de a înscrie mai multe formații în liga secundă decât în LNBF. 

Datorită obligativității înscrierii unei echipe satelit, Liga I numără nu mai puțin de 14 echipe. Nouă dintre acestea sunt echipe satelit, doar Alexandria și Satu Mare au preferat să legitimeze cel puțin două sportive străine pentru a nu fi nevoite să participe și în Liga I. Printre echipele cu drept de promovare se află CSU CSM Oradea, ACS BC Sirius Târgu Mureș, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM CSȘ Ploiești și CS Politehnica IAși.

Întregul regulament specific poate fi vizualizat accesând acest link. Cele mai importante prevederi din documentul oficial sunt următoarele:

  • Pentru echipele de sine statatoare au drept de joc maxim o jucatoare straina (cetateni ai altui stat), care va fi inscrisa pe lista celor 20 jucatoare ale echipei la inceputul competitiei si legitimata conform regulii transferului jucatorilor straini. Aceasta va putea fi schimbata o singura data pe durata competitiei, respectand regula transferului, dar nu mai tarziu de data de 15 ianuarie 2016 si in limita a 30 de zile de la renuntarea la jucatorul inregistrat anterior. 
  • Pentru echipele satelit este permisa inregistrarea pe foaia fiecarui joc a unei singure jucatoare straine, oricare dintre cele inscrise pe lista jucatorilor echipei care participa in LNBF. Pentru a participa la CN Liga I -a de baschet feminin, echipele mai sus menţionate trebuie să se înscrie şi să achite taxa de înscriere.
  • Jocurile la categoria Liga I -a de baschet feminin se vor juca in sistemul round robin (fiecare cu fiecare) in sezonul regulat si sub forma de turneu final pentru cele doua categorii de echipe inscrise. Jocurile din sezonul regulat se vor disputa, la alegerea echipelor, incepand cu ziua de vineri si terminand cu ziua de luni corespunzatoare etapelor programate. Cu acordul celor doua cluburi (completarea formularului „cerere de reprogramare”, primirea acceptului si transmiterea lui la FRB cu 10 zile inainte de data solicitata pentru joc), se accepta reprogramarea jocului doar in conditiile in care componentii echipelor au programate jocuri in LNB sau in CN de juniori si echipa nu poate indeplini cerinta referitoare la numarul de jucatori prezenti la joc cu respectarea prevederilor RGOC
  • Echipele au obligatia sa se prezinte la meci cu un numar minim de 8 jucatoare validate si inscrise pe foaia de joc, dintre care 5 sa fie mai mici de 20 ani (nascute 1996 sau mai tinere). Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu forfait (0-20) si fara punct in clasament. 
  • Echipele au dreptul sa inscrie in lista nominala al echipei pentru joc 12 jucatoare dintre care minimum 5 jucatoare sa fie mai mici de 20 ani (nascute 1996 sau mai tinere), cu conditia ca acestea sa figureze in lista celor 20 jucatoare aprobata de FRB. 
  • Pe toata durata jocului este obligatorie prezenta in teren minim a unei jucatoare romance sub 20 de ani (nascuta 1996 sau mai mica). Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu forfait (0-20) si fara punct in clasament. La turneul final lista nominala a echipei poate cuprinde 12 jucatoare, oricare dintre cele inscrise pe foaia oficiala a echipei, respectand regula jucatorilor straini, si care pot fi schimbate de la un joc la altul. Acestea vor fi validate de reprezentantul FR Baschet la sedinta tehnica a turneului respectiv. Daca o echipa acumuleaza pe parcursul unui an competitional doua forfaituri (din motive tehnice sau de neprezentare), atunci ea va fi descalificata si exclusa din competitie din momentul declararaii celui de-al doilea forfait.

Echipele calificate la turneul final al echipelor satelit vor beneficia de mai multe bonificații din partea FRB.

  • Pentru echipele calificate la Turneul Final al echipelor satelit, se vor acorda urmatoarele bonificatii: 
  • - pentru ocupanta locului I la finalul TF, o reducere de 20% din cuantumul taxelor catre FRB pe care le va avea de platit echipa de LNB F pentru sezonul urmator (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucator strain, taxa antrenor strain). 
  • - pentru ocupanta locului II la finalul TF, o reducere de 15% din cuantumul taxelor catre FRB pe care le va avea de platit echipa de LNB F pentru sezonul urmator (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucator strain, taxa antrenor strain). 
  • - pentru ocupanta locului III la finalul TF, o reducere de 10% din cuantumul taxelor catre FRB pe care le va avea de platit echipa de LNB F pentru sezonul urmator (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucator strain, taxa antrenor strain). 
  • - pentru ocupanta locului IV la finalul TF, o reducere de 5% din cuantumul taxelor catre FRB pe care le va avea de platit echipa de LNB F pentru sezonul urmator (taxe vize anuale, taxe transfer, taxe jucator strain, taxa antrenor strain) 

Echipele ce se retrag din competiție vor fi sancționate.

  • in cazul in care una dintre echipele satelit nu se inscrie, se retrage din competitie pe parcursul acesteia au este descalificata, echipa de LNBF a aceluiasi club va fi penalizata cu 3 trei puncte in clasamentul LNBF al sezonului competitional urmator.

Programul meciurilor poate fi accesat aici.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    incredibil
    Politehnica Iasi a inscris echipa si la fete ? Pai anul trecut nu aveau buget nici pt echipa de baieti iar sezonul asta au inscris doua echipe ? Din ce stiu la baieti nu s-au facut investitii deosebite asa ca inscrierea echipei feminine este chiar surprizatoare

    cu 8 ani în urmă (15.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!