Stiri Liga I Masculin

Liga 1M - În derby-ul studenţesc, Politehnica Iaşi învinge pe Ştiinţa Bucureşti

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.04.2015

Duminica, in Sala Sporturilor din Iasi, s-au desfăşurat o serie de evenimente destinate sa comemoreze un an de la trecerea in nefiinta a celui mai talentat baschetbalist iesean, Costel Moscalu. In cadrul manifestarilor s-au desfasurat meciuri de minibaschet, de oldboys iar punctul central l-a constituit meciul de baschet din Liga I: Politehnica Iasi – Stiinta Bucuresti, partida extrem de importanta in stabilirea echipelor calificate la Turneul Final, avand in vedere ca se infruntau echipele clasate pe locurile 3 si 4 in clasamentul Fazei Semifinale.

In prezenta a peste 600 de spectatori din care o mare parte au fost copii si adolescenti, iubitori ai baschetului, antrenorul iesean, Viorel Nanescu a inceput partida cu: Ionut Hurjui, Madalin Nicolae, Vlad Popovici, Liviu Rotariu si Tudor Timofte. 

Ieseanul Eugen Ilie, antrenorul bucurestenilor a trimis in teren, la debutul meciului pe : Alin Olaru, Dimitris Rasty, Cristian Craciun, Vasile Stefan si Andrei Zarojanu.

Partida a debutat intr-o nota de echilibru perfect, cele 2 echipe succedandu-se la conducere pe tabela de marcaj. Chiar din primele minute s-a observat forma excelenta manifestata de Liviu Rotariu, extrem de activ sub ambele panouri si care, dupa recuperari ofensive, a adus primele puncte pentru ieseni. Dupa reglajele inerente debutului de meci, jucatorii celor 2 echipe au inceput un adevarat concurs al aruncarilor de la 6,75. Astfel ieseni marcheaza de 3 ori prin Rotariu si Hurjui, ultimul cu 2 reusite, iar oaspetii raspund prin cosurile marcate de Stefan de 2 ori, Corneanu si Vacarescu. Primul sfert se incheie cu avantajul minim al gazdelor 20-19.

Sfertul secund debuteaza cu bucurestenii mult mai motivati si mai prezenti in lupta sub cele 2 panouri. Cu juniorul Rasty extrem de bataios si abil sub panoul iesean, oaspetii preiau conducerea, 22-26 in minutul 12. Din acest moment incepe o perioada extraordinara in jocul iesenilor care intorc rezultatul datorita aruncarilor de la mare distanta marcate de Rotariu 4x3 pct  si Hurjui 3x3 pct. Atacul bucurestenilor este sustinut in special de celalalt junior, Alin Olaru care reuseste cateva patrunderi extrem de spectaculoase incheiate cu puncte pe lay-up sau cu pase decisive catre “oamenii mari “ din ofensiva oaspete. Scor la pauză 41-39.

Sfertul trei incepe excelent pentru ieseni. Acestia se apara foarte agresiv si eficient, iar pe contraatac Vlad Popovici marcheaza prin slam-dunk. Liviu Rotariu isi continua recitalul si mai “ingroapa“ 2 aruncari de la mare distanta . Scorul devine 49-41 si Eugen Ilie este nevoit sa ceara time-out.  Rezultatele se vad, jocul bucurestenilor sufera corectii si scorul se strange, 49-47 in min. 25, datorita punctelor marcate de Corneanu si juniorului Alin Olaru. Iesenii simt ca pot obtine o mare victorie si nu renunta la lupta. Rotariu si juniorul Garbea mai reusesc cate o aruncare de trei, iar din echipa oaspete iese la rampa Bogdan Sandu cu cateva puncte marcate de sub panou. Scor 61-56, în favoarea gazdelor înaintea actului decisiv..

Ultimele 10 minute au fost de departe cele mai frumoase vazute in Sala Sporturilor din Iasi, in ultimii 4-5 ani. Ambele echipe au prestat un baschet extrem de   spectaculos, iar meciul a avut pe final momente dramatice. Bucurestenii au reusit sa intoarca rezultatul de pe tabela, scorul devenind 61-63 in minutul 32, datorita evolutiei foarte bune a juniorilor Rasty si Olaru. Gazdele raspund prin Popovici si acelasi Liviu Rotariu care reusesc prestatii excelente in ambele faze ale jocului . Scorul se mentine echilibrat, cele doua echipe alterneaza la conducere pe tabela si se ajunge, cu 90 de secunde până la final, la egalitate, 77-77. Spectatorii ieseni sunt in picioare, isi incurajeaza cu frenezie favoritii si gazdele reusesc desprinderea 83-77 cu 16 secunde inainte de final. Eugen Ilie cere time-out si imediat Corneanu reuseste o tripla care ingheata sala ieseana 83-80 cu 10 secunde inainte de final. Sportivii gazda gestioneaza bine finalul de meci si partida se termina in uralele spectatorilor. Scor final 85-80 pe sferturi 20-19, 21-20, 20-17, 24-24.

 In concluzie ,cele doua echipe au oferit spectatorilor ieseni o partida extrem de atractiva, cu multe realizari tehnice deosebite si al carei rezultat a fost pe muchie de cutit pana in ultimele secunde. Iesenii cu un Liviu Rotariu absolut exceptional si cu Vlad Popovici revenit dupa o accidentare, exemplu de daruire si de spirit de lupta au reusit sa invinga o echipa mai experimentata care a practicat un baschet spectaculos.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!