Stiri

Liga Adriatică - Dario Saric, baschetbalistul cu cel mai important salt valoric

Paul Olar

Paul Olar
23.04.2014

Dario Saric a fost votat jucătorul cu cel mai important salt valoric în actuala ediție a Ligii Adriatice. Deși are numai 20 de ani, croatul a devenit unul dintre liderii Cibonei Zagreb, grupare ce a ajuns în Final Four-ul competiției.

Născut pe 8 aprilie 1994, extrema și-a început cariera la Košarkaški klub Zrinjevac. A trecut apoi pe la Duvra și KK Zagreb, pentru ca în 2012să debuteze în maieul trupei lui Slaven Rimac. Dario este considerat unul dintre tinerii de perspectivă ai Europei, ex-iugoslavul fiind declarat MVP-ul Campionatelor Europene din 2010, respectiv 2012. Totodată, el a primit titlul de "FIBA European Player of the Year 2013".

Nu în ultimul rând, Saric a participat alături de reprezentativa Croației la ultima ediție a Eurobasket. Aici, baschetbalistul a bifat șase prezențe, cu medii de 9.8 puncte, 6.3 recuperări și 1.7 pase decisive. Interesant este faptul că sportivul originar din Sibenik a renunțat de numeroase ori la înscrierea în draft-ul NBA, acest lucru devenind deja o telenovelă în lumea sportului cu mingea la coș.

În altă ordine de idei, o distincție din partea ABA vor bifa și Dejan Radonjic, Todor Gecevski sau echipa HKK Široki Primorka. Primul este antrenorul sezonului, pe când fairplay-ul ultimei formații amintite va fi răsplătit de către oficialii întrecerii la care ar putea participa și CSU Ploiești.

*Foto: www.theapricity.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!