Stiri Liga I Masculin

Liga1M. Știința București învinge Miercurea Ciuc și promovează alături de "U" Cluj în Liga Națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.06.2014

Liga I

Turneul Final - Ziua 3

63-49

Sala Sporturilor „Horia Demian”

Cluj-Napoca

3-0 Statistică 1-2

Știința București a reușit să învingă în ultimul meci al Turneului Final din Liga I pe BC PH Miercurea Ciuc cu scorul de 63-49 (8-12, 23-17, 17-8, 15-12), asigurându-și astfel prezența în Liga Națională de Baschet Masculin în sezonul 2014-2015. Bucureștenii au terminat turneul cu 3 victorii din 3 meciuri, iar alături de ei promovează pe prima scenă a baschetului românesc formația CS Universitatea Cluj.

Primul sfert al confruntării dintre Știința București și Miercurea Ciuc s-a încheiat cu harghitenii în avantaj, scor 12-8 în favorea acestora. Actul secund a fost unul extrem de spectaculos și destul de bogat din punct de vedere al punctelor marcate, echipa din Capitală reușind un parțial de 23-17. Astfel, după 20 de minute scurse din ultimul meci al sezonului 2013-2014 din Liga I, Știința conduce Miercurea Ciuc cu 31-29. După revenirea de la vestiare, alb-albaștri au apăsat pedala de accelerație la podea, marcând 17 puncte în sfertul 3, timp în care „ciucanii” au punctat doar de 8 ori. Înaintea sfertului decisiv, tabela din arena clujeană consemna 48-37 pentru bucureșteni. Ultima parte a încleștării a fost adjudecată tot de Știința cu un parțial de 15-12 și astfel băieții lui Sorin Hartman au câștigat meciul, scor 63-49.

Punctele formației învingătoare au fost marcate de A. Santana 18, G. Vasilescu 15 (11 rec), I. Corneanu 8 (8 rec), I. Pârlog 7 (5 rec), C. Cioacata 4 (7 rec), V. Biasutti 4, M. Văcărescu 3 (5 rec), respectiv A. Zarojanu 1. De cealaltă parte, pentru Ciuc au punctat A. Borșa 14 (9 rec), O. Boian 9 (5 rec, 6 p.d.), S. Faur 9 (6 rec), C. Corneanu 7, V. Dogaru 5 (6 rec) și A. Vita 5.

În urma disputării ultimelor meciuri din cadrul Turneului Final, Știința București și Universitatea Cluj au promovat în Liga Națională. Știința București a încheiat competiția finală pentru calificarea în LNBM pe primul loc cu 6 puncte (3 victorii/3 înfrângeri), în timp ce clujenii au terminat pe poziția secundă cu 5 puncte (2/1). Următoarele 2 poziții au fost ocupate de BC PH Miercurea Ciuc cu 4 puncte (1/2), respectiv Rapid București cu 3 puncte (0/3). 

*Foto: stiintabucuresti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!