Stiri Liga I Masculin

Liga1M – Lupușoară, Bordei și Buruiană nu au reușit să evite înfrângerea în fața Clujului

Marius Petri

Marius Petri
02.06.2014

Rapid București a încheiat Turneul Final al Ligii 1 de baschet masculin pe ultima poziție, acumulând trei înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate în acest week-end pe parchetul sălii “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Ultimul eșec a fost și cel mai greu de suportat, din cauza faptului că elevii lui Victor Bulancea au fost s-au recunoscut învinși de U Cluj după 2 reprize suplimentare, la capătul unui meci pe care l-au avut de multe ori în mână.

În ciuda rezultatului nefast, trei dintre jucătorii giuleșteni au reușit performanțe remarcabile, marcând 62 de puncte din cele 89 înscrise de echipa lor. Astfel, Andrei Lupușoară a fost principalul marcator al grupării rapidiste, reușind totodată și cea mai bună prestație din acest sezon. Acesta a acumulat 23 de puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, 4 intercepții și 2 posesii pierdute, fiind unul dintre cei doi integraliști ai partidei. În urma acestei evoluții, Lupușoară a încheiat partida cu 24 de unități la eficiență.

Unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei pe toată durata turneului, Cătălin Bordei, a fost la înălțime și în meciul cu U Cluj, în care a pus pe tabelă 21 de puncte, ajutându-și colegii și cu 6 recuperări și 3 assist-uri. Prezent pe teren pe toată durata înfruntării, Bordei a avut de suferit la eficiență din pricina numărului mare de mingi pierdute (10), având astfel un indice de doar 7 unități la finalul meciului.

Nu în ultimul rând, Ștefan Buruiană a ieșit din nou la rampă, după ce și în prima partidă, contra celor de la Miercurea Ciuc, a fost printre remarcații formației bucureștene. Cu 18 puncte, 11 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă și 3 mingi pierdute acumulate în aproape 42 de minute de joc, fundașul rapidist a fost singurul jucător de pe teren care a încheiat partida în double-double, remarcându-se și prin indicele mare la eficiență, de 23 de unități.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!