Stiri Liga I Masculin

Liga1M – Miercurea Ciuc pornește cu dreptul în Turneul Final

Marius Petri

Marius Petri
30.05.2014

Turneu Final Liga 1

60 - 65

15-11, 9-18, 15-16, 21-20

  Fișa meciului

BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc a câștigat primul meci din cadrul Turneului Final al Ligii I Masculin disputat în compania celor de la Rapid București. Baschetbaliștii antrenați de Botond Laszlofy s-au impus cu scorul de 65-60 după un joc echilibrat în majoritatea timpului.

Meciul debutează într-o notă echilibrată, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă în primele 5 minute de joc. Urmează însă o perioadă mai bună pentru rapidiști, care se mențin în frunte până la sfârșitul sfertului, pe care și-l adjudecă cu 15-11. Ștefănescu mărește ecartul la 7 puncte în debutul secvenței secunde, acesta menținându-se până în al treilea minut al sfertului. Din acest moment, rapidiștii pierd din turație și mai înscriu o singură dată până la sfârșitul reprizei. Pe fondul ratărilor succesive din partea bucureștenilor, ciucanii trec la conducere și intră la vestiare cu 5 puncte avans, 29-24.

Odată cu reluarea partidei, Rapidul pare determinat să revină, însă harghitenii rezistă și se mențin la o distanță de 2-3 posesii. Prin eforturile lui Buruiană și Spahiu, elevii lui Victor Bulancea reușesc să egaleze la 39 în minutul 28, însă cedează pe final de sfert, care se încheie din nou cu Miercurea Ciuc în avantaj, scor 45-39. Ambele echipe marchează aproape la fiecare fază în primele minute ale sfertului patru, însă rapidiștii reduc din nou handicapul la un punct prin trei coșuri consecutive. Aceștia trec la conducere pentru prima oară după mult timp la jumătatea sfertului, însă nu reușesc să se mențină la cârma jocului și Perla Harghitei ia din nou un avans de 7 puncte cu un minut rămas până la final. Astfel, în ciuda eforturilor din tabăra alb-vișinie, Miercurea Ciuc se impune cu 65-60.

Octavian Boian a fost cel mai bun marcator al meciului, reușind 17 puncte, la care a adăugat 5 pase decisive și 4 recuperări. Pentru formația din Harghita s-au mai remarcat Vlad Dogaru, cu 16 puncte, 7 mingi culese de sub panou și 3 assisturi, Sabin Faur, autor a 11 puncte și 7 recuperări, dar și Andras Vita (10 puncte, 6 recuperări).

În ceea ce privește gruparea din Capitală, Alin Spahiu (6 pase decisive, o recuperare) și Ștefan Buruiană (9 recuperări, 3 assist-uri) au fost cei mai buni marcatori rapidiști, ambii cu câte 16 puncte. Prestații notabile au mai reușit Dragoș Ștefănescu (13 puncte, 3 recuperări) și Cătălin Bordei (10 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive).

În urma acestei victorii, BC Miercurea Ciuc are șansa de a deveni favorită la calificare în cazul unui succes mâine contra gazdelor de la Universitatea Cluj (ora 18), în vreme ce Rapidul va încerca să își adjudece prima victorie din acest turneu în compania concitadinilor de la CSU Știința, într-un meci care va începe la ora 16.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!