Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liviu Puicu: „Încă din primul an obiectivul nostru va fi playoff-ul”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.05.2015

Hristu Șapera și Liviu Puicu, duo-ul ce a colaborat la CSM București, au toate șansele de a fi adversari în „el-clasico de România” / Foto: Răzvan Păsărică

În ultimele cinci sezoane Dinamo București a retrogradat și a promovat de două ori. Anul acesta, cea mai titrată formație din Liga Națională de Baschet masculin, cu 22 de titluri naționale, s-a clasat pe poziția secundă la barajul de promovare și a revenit acolo unde îi e locul, în primul eșalon valoric. Astfel, după o pauză de șase sezoane, vom avea parte de un nou duel între primele două formații din ierarhia echipelor cu cele mai multe titluri de campioană cucerite, Dinamo București și Steaua București.

Total Baschet l-a contactat pe Liviu Puicu, președintele grupării recent promovate, pentru a lua „pulsul” noului proiect de la Dinamo. Oficialul bucureștean, ce în trecut a fost președintele actualei formații „înghițite” de Steaua CSM EximBank București, a vorbit despre obiectivele impuse în anul ce urmează, despre baschetul românesc în general, dar și despre situația jucătorilor români.

Domnule Puicu, ați revenit în LNBM după o pauză de câteva sezoane, timp în care nu s-au schimbat prea multe, Asesoft fiind în continuare campioană națională.

Da, corect, însă dacă se concretizează zvonurile din ultima perioadă cu privire la problemele financiare de la Ploiești, pot să spun că anul viitor se relansează campionatul pentru toate echipele. Performanțele celor de la Asesoft sunt bine cunoscute de toată lumea. De apreciat ceea ce au realizat în ultimii 12 ani, nu știu dacă această performanța va mai fi vreodată atinsă. Am înțeles că este o situație grea la Ploiești și nu doresc nimănui să treacă prin asemenea situații, indiferent de numele echipei, căci cu toții suntem aici pentru baschet.

Revenind la principalul obiect al discuției, ce ne puteți spune despre proiectul Dinamo?

Proiectul Dinamo e independent de orice alte proiecte. În primul rând vrem spectacol și performanță. Obiectivul pentru primul an este playoff-ul. Nu am venit la Dinamo ca să mă joc. Mereu am aspirat la titlu, la o performanță cât mai bună, iar această aspirație nu s-a schimbat odată cu trecerea timpului. 

Vom avea buget și antrenori pe măsură respectiv jucători de calitate. Vă rog să nu uitați că eu mereu am susținut antrenori tineri, cu potențial. Rețeta nu se schimbă, iar încredere vor primi în continuare antrenorii tineri. 

Ce jucători se află, în momentul de față, sub contract cu Dinamo București?

În momentul de față sub contract sunt Paliciuc, Potcoavă, Mărinică, Bădulescu, Manolescu și Pârjolescu.

Bugetul va fi asigurat de mediul privat sau din fonduri publice?

Bugetul va fi în mare parte privat, asigurat de investitori. E oarecum impropriu spus investitori deoarece cu toții știm cu ce se alege un sponsor după ce „investește” în baschet. În mare parte cu o imagine bună, în niciun caz nu se gândește să își scoată banii înapoi. Aici vorbim de pasiune și de susținerea acestui sport.

Va continua Virgil Căruțașu alături de Dinamo București?

Virgil Căruțașu va rămâne în staff-ul echipei noastre. El se confundă cu Dinamo și va avea postul de director sportiv. Virgil a înțeles să-și pună ghetele în cui, cu toate că tentația era foarte mare să revină pe parchet la ce bani se acordă jucătorilor români în această perioadă. Tendința de a mai juca există, însă am fost amândoi de acord cu faptul că acest job în administrație e cel mai bun pentru el în momentul de față.

Ce părere aveți de reintroducerea regulii cu obligativitatea jucătorului român pe parchet?

Nu doresc să jignesc pe nimeni când vorbesc despre acest subiect, însă cred că regula jucătorului român a dublat financiar cererile lor. În momentul de față numărului sportivilor români este scăzut, iar doleanțele lor foarte mari. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!