Stiri Cupa României Feminin

Ljubomir Kolarevic: „Am făcut un pas imens pentru această echipă tânără cu calificarea în turul doi”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.09.2018

Formația din Târgu Secuiesc s-a calificat în turul secund al competiției eliminatorii după ce a trecut cu 138-118 de Universitatea CSM Oradea. Covăsnencele s-au impus la 17 puncte în tur, iar în retur au avut o evoluție oscilantă. Au început cu -10, au trecut la conducere cu +18, iar la final au păstrat 3 puncte în față, cu care au obținut al doilea succes în dubla cu orădencele.

Antrenorul de la ACS KSE Târgu Secuiesc, Ljubomir Kolarevic, ne-a vorbit despre cele două partide cu formația orădeană. Echipa din Covasna a dat coșghetera primului tur al Cupei României. Kayla Mobley a marcat 60 de puncte în cele două partide cu formația la care a debutat în România, anul trecut.

„Prima victorie pentru echipa noastră tânără este importantă. Și Oradea are o echipă tânără, dar cu unele jucătoare cu experiență în Liga Națională: Pfirman, Chiș, Kokovay. În primul meci am obținut un plus de 17 puncte afară și după aceea a fost greu să jucăm după trei zile la același nivel din cauza experienței. Doar Mobley are peste 23 de ani, restul fetelor sunt sub 23 de ani.

În primele 10 minute am jucat sub nivelul nostru, cu procentaje mici la aruncările de 2 și de 3 puncte. Dar în al doilea și al treilea sfert ne-am regăsit drumul și de la -10 am ajuns la +18. Am consumat prea multă energie pentru acest parțial de +28 de puncte și în ultimele 5 minute nu am avut puterea să păstrăm acest avans, și din cauza băncii scurte. Felicitări atât echipei mele, cât și pentru Oradea și antrenor.

Am făcut un pas imens pentru această echipă tânără și acest oraș mic cu calificarea în turul doi. Avem trei echipe din grupa B și 5 din grupa A. Va fi mai dificil în a doua rundă, sigur, dar suntem fără presiune”, ne-a declarat Ljubomir Kolarevic, cel care pregătește ACS KSE Târgu Secuiesc din 2015.  

Covăsnencele sunt printre cele trei echipe din grupa valorică B a campionatului care au trecut în faza următoare. Partidele din sferturi se vor disputa în 27 februarie și 6 martie, iar turneul final de 4 se va desfășura în 30 și 31 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!