Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ljubomir Kolarevic: „La 0/3 nu a fost un sentiment foarte plăcut, dar după aceea am câștigat 3 meciuri la rând”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.11.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc a încheiat turul din grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin cu un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri. După o dublă victorie în cupă, covăsnencele au avut un început mai greu în campionat, dar au încheiat turul cu 3 succese la rând. Antrenorul Ljubomir Kolarevic ne-a vorbit despre evoluția echipei sale în această primă parte.

„Sezonul până acum a fost ok, suntem la 50%, avem 3 victorii și 3 înfrângeri la jumătatea primei părți. Sunt mulțumit cu jocurile, cu echipa. Sunt satisfăcut cu 3/3, poate am fi putut să avem 4/2, pentru că la meciul de la Târgu Mureș am fost acolo 35 de minute, dar cu această echipă tânără, dintr-un oraș mic, 3/3 e ok. Am început bine în cupă. La 0/3 nu a fost un sentiment foarte plăcut, dar după aceea am câștigat 3 meciuri la rând, cu Agronomia, o victorie uriașă acasă cu Oradea și cu echipa tânără din Alexandria, a fost foarte bine”, ne-a declarat antrenorul sârb care conduce echipa din 2015.

Acesta vede Sepsi SIC Sfântu Gheorghe ca mare favorită la titlu, iar din grupa valorică B se așteaptă ca Phoenix Știința Constanța să urce fără probleme în prima grupă pentru a doua fază. Kolarevic așteaptă o luptă în patru pentru ultimul loc de play-off, care va fi adjudecat de echipa care termină pe prima poziție în grupa galbenă din faza a doua a campionatului.

„În acest moment, după părerea mea, Sepsi este cea mai bună echipă din țară și nu văd o altă echipă care să poată să le bată. Poate o să piardă ceva, dar nu cred că cineva poate să le bată în finală, în play-off. Avem Satu Mare, Târgoviște, Brașov, Arad. Cred că Sepsi va fi prima și celelalte echipe vor lupta pentru restul locurilor din clasament.

În grupa B Constanța nu are probleme. Au o echipă foarte bună, cu un antrenor bun și vor urca. Au avut acel ghinion din cauza înfrângerii după faultul tehnic, dar cred că vor urca ușor. Noi nu avem presiune. Ce am reușit până acum, 3 victorii în grupa B, e Liga Națională, desigur a doua grupă, dar nu contează, îmi place să spun că am făcut deja ceva istorie în Târgu Secuiesc, pentru un oraș mic, prima victorie în Liga Națională cu această echipă, este un lucru uriaș pentru noi toți de aici.

O să luptăm. Constanța va urca și după aceea șase echipe vor lupta pentru încă un loc în play-off. Alexandria și Mureș nu pot să urce. Vom vedea, și Rapid este o echipă bună, Oradea. O să fie o luptă între aceste patru echipe: Târgu Secuiesc, Oradea, Rapid și Agronomia pentru acel loc, dar cred că în a doua parte a campionatului echipa Rapidului este favorită pentru că are jucătoare experimentate. Este baschet feminin și orice este posibil”, a adăugat Ljubomir Kolarevic.

Antrenorul sârb a lăudat regula cu obligativitatea folosirii jucătoarei sub 23 de ani în prima repriză.

„Sistemul competițional este interesant. Nu știu dacă cineva joacă așa în toată lumea. Vom vedea, putem să vorbim de el la finalul sezonului. Este bună regula cu jucătoarele românce, cu cele tinere, este foarte bine pentru baschetul românesc feminin, pentru echipa națională și sunt 100% pentru asta, să forțăm tinerele jucătoare românce”, a adăugat tehnicianul de 38 de ani.

ACS KSE Târgu Secuiesc are o echipă formată din jucătoare autohtone sub 23 de ani, plus Kayla Mobley. Americanca este principala realizatoare a echipei, având cel mai mare total de puncte în LNBF, 151 în 6 meciuri (25,17 medie) și recuperări 80 (medie de 13,33). Antrenorul său crede că ar face față fără probleme și în prima grupă valorică.

„Nu îmi place să vorbesc despre jucătoare individual. În primul rând Kayla este o persoană grozavă. Am avut noroc cu asta. Este o jucătoare foarte bună pentru această competiție. Cred că poate să joace fără probleme și în prima grupă, dar acum este la Târgu Secuiesc și sunt foarte bucuros pentru asta. A avut un început foarte bun și vom vedea acum dacă poate să continue, eu cred că da. Este cea mai bună marcatoare, cea mai bună recuperatoare și i-am găsit exact poziția. Aceste fete tinere trebuie să o ajute pentru că nu poate să joace singură, normal. Dar și jucătoarele tinere au progresat cu ea și poate să le ajute, pot să învețe de la ea. Este o jucătoare profesionistă, antrenamentele sunt pe primul loc. Știu că poate să continue așa”, a concluzionat Ljubomir Kolarevic. Sârbul a mai antrenat în Liga Națională la BCM Danzio Timișoara, în două perioade, 2011-2012, 2014-2015.

ACS KSE Târgu Secuiesc reia astăzi campionatul după întreruperea pentru echipele naționale, care joacă tot astăzi ultimul meci din calificările pentru europeanul de anul viitor. În această pauză s-au disputat primele patru turnee din Cupa României 3x3, în capitală, în perioada 15-18 noiembrie. Clubul din Covasna a participat la cele patru turnee în formula Noemi Boloni, Ramona Dănălache, Hanna Holinka-Miklos și Kincso Kovacs.

Meciul dintre CSM Alexandria și ACS KSE Târgu Secuiesc se dispută astăzi, de la ora 17, pe terenul formației nou-înființate. Covăsnencele au legat deplasarea din Teleorman cu cea de la malul mării. Elevele lui Ljubomir Kolarevic joacă luni cu Phoenix Știința Constanța, de la ora 12. După aceea urmează trei partide în care ACS KSE speră să-și apere avantajul terenului propriu, cu CSM Târgu Mureș, Rapid București și Agronomia, iar în ultima etapă din această fază covăsnencele joacă la Oradea.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!