Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lorant Beres: „Există posibilitatea ca unii jucători să nu se prezinte la meciul cu Steaua”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.11.2016

BC Mureș Târgu Mureș și-a asigurat calificarea în faza a doua a FIBA Europe Cup, după victoria de senzație de pe teren propriu cu Prienu-Birstono, scor final 109-101. Acum, pentru vicecampionii en-titre urmează o partidă extrem de importantă și dificlă, pe terenul celor de la Steaua CSM EximBank. Totuși, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul și a restanțelor din stagiunea precedentă, unii jucători mureșeni s-ar putea să intre în grevă și să nu facă deplasarea la București, conform spuselor vicepreședintelui clubului ardelean, Lorant Beres.

„Vreau să felicit echipa pentru că în această perioadă foarte grea s-a mobilizat. Calificarea a fost obținută deja în deplasarea precedentă, dar totuși, repet, în această perioadă foarte grea prin care trece clubul nostru, băieții s-au prezentat și au jucat exemplar, nu au făcut de râs orașul și clubul BC Mureș. Suntem într-o situație foarte foarte delicată din punct de vedere financiar, avem semnale după care credem că s-ar putea rezolva problema cât de curând. Dacă acest lucru nu se întâmplă s-ar putea ca unii jucători să intre din nou în grevă, nu vom putea să ne pregătim cum trebuie. Există posibilitatea ca unii jucători să nu se prezinte la meciul cu Steaua. Sperăm, avem semnale pozitive, ca totuși în zilele următoare să se continue colaborarea cu CL și atunci jucătorii vor decide dacă vor merge la București sau nu. În momentul de față eu sunt optimist că jucătorii vor merge acolo și colaborarea va continua. Acest lucru îngreunază foarte mult și munca antrenorilor și este o problemă fiindcă urmează meciurile care ar trebui câștigate pentru a reuși calificarea în play-off, să atacăm pozițiile 1-6. 

Aceste restanțe sunt din sezonul trecut, către jucătorii care au activat atunci și către furnizori. Într-adevăr, sfera privată ne-a ajutat extraordinar de mult în această perioadă, dar la nivelul actual este nevoie și de parteneriatul Consiliului Local sau chiar și al Consiliului Județean. Restanțele sunt din luna mai, ceea ce înseamnă că putem să ne așteptăm ca respectivii jucători să ne atace cât de curând dacă nu începem să onorăm acele datorii. Către noii jucători în momentul de față, dacă doriți un răspuns concret, nu suntem la zi cu salariile, dar sportivii au luat un salar, iar în zilele acestea trece termenul de plată pentru următoarele obligații financiare pe care le avem pentru ei. Cea mai mare problemă este către jucătorii și furnizorii din sezonul precedent”, a mărturisit oficialul mureșean în cadrul unei conferințe de presă. 

BC Mureș Târgu Mureș a luat argintul în sezonul precedent după finala pierdută cu CSM Oradea, având atunci în lot jucători precum Alhaji Mohammed, Goran Martinic, Laszlo Lazar și Laszlo Polyak, sportivi care evoluează și în prezent pentru echipa din Târgu Mureș. În prezent, echipa alb-albastră este pe 7 în clasamentul LNBM, având un bilanț de 3 victorii și 4 înfrângeri.

Partida din etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre Steaua CSM EximBank și BC Mureș este programată sâmbătă, 19 noiembrie, începând cu ora 19:00, în Sala „Mihai Viteazu” din Capitală. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Inainte de a ma autentifica pentru a scrie ceva la acest articol scria : 'Nu există nici un comentariu pentru acest articol.' ... si chiar ma gandesc ce poti comenta la o astfel de 'explicatie' a acestei situatii. In afara de faptul ca 'no comment' ! Si totusi voi incerca sa-mi expun parerea despre aceasta situatie:

    Desi este cat-de-cat laudabila, daca pot sa ma exprim in acest fel intr-o asemnea situatie, din partea conducerii ca macar cineva a avut taria de a iesi in public si de a incerca sa ne puna pe noi suporteri la curent cu situatia delicata. Dar nimeni nu vorbeste despre motivele care au adus la aceasta situatie si mai ales de actiunile care s-au facut pentru a iesi din ea. Pentru ca dupa parerea mea, nu prea au fost. In afara de crearea unei comisii de urgenta, practic, pentru a face lobby la firmele din oras, care a cuprins si pe dl. Lungu, culmea, pentru a indrepta o situatie de care el personal era responsabil si pe care el nu a reusit s-o gestioneze. Si aici am fost foarte bland in exprimare

    Din punctul meu de vedere ar trebui sa nu te mai gandesti, management, la banii care nu mai vin din partea consiliului, si sa incerci din toate puterile de a atrage bani din sfera privata. Dar cine sa si vina la echipa ca sponsor in conditiile actuale. In sensul ca nu exista transparenta in cheltuielile efectuate, in modul in care contractele sunt incheiate cu jucatorii si in momentul in care partea financiara a clubului este administrat din cadrul companiei Conimur,firma detinuta de dl. Lungu.
    Chiar din primul moment trebuia sa faci acest lucru (de a cauta solutie in sfera privata), de la primele semne ca exista probleme cu bugetul alocat din partea consiliului.
    In loc de asta dl. Beres sustine in continuare ca asteapta banii de acolo. Si in afara de asta ?

    din punctul meu de vedere este un management foarte deficitar care trebuie schimbat la prima posibilitate care se iveste.

    Iarasi nu pot sa fiu de acord cu acele persoane care spun ca totusi am avut rezultate sportive dosebite in aceasta perioada, nu pentru ca le-as nega, pentru ca intr-adevar am realizat ceva extraordinar, insa acest lucru s-a datorat primordial partii sportive a clubului si nicidecum cel administrativ-managerial.

    cu 7 ani în urmă (18.11.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu AA14 :

    Parere
    Scuze ca ma bag unde nu imi fierbe oala, dar vreau doar sa inteb ceva: din cate stiu eu, nu se pot plati salarii din bani publici. La tg. mures se poate?

    Ps2: dragi mureseni, erati atat de euforici incat ati sperat vreodata ca nu se va ajunge in aceasta situatie? Nu stiu cand, dar foarte probabil ca sa ajungeti sa jrmati calea Energiei Tg.Jiu. Voi intotdeauna v-ati bazat pe banul public! Probabil ca la voi totul depinde acum de alegerile din 11.12

    cu 7 ani în urmă (18.11.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Intr-adevar nu se poate insa banuiesc, fara sa stiu concret ca banii din sctorul privat s-ar duce catre plata salariilor, iar din banii publici se acopera restul cheltuielilor.

      cu 7 ani în urmă (18.11.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Poate da... poate NU
    scurt si concis....ar fi pacat ca baschetul sa urmeze footbaĺul muresan-din pacate avem ex.Tg.Jiului

    cu 7 ani în urmă (18.11.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!