Stiri Acvile

Lotul lărgit al României U18 feminin, prima națională care joacă la europenele de juniori în această vară

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.06.2019

Lotul lărgit al României U18 feminin, prima națională care joacă la europenele de juniori în această vară

Naționala feminină sub 18 ani a României se pregătește pentru Campionatul European al categoriei, Divizia B, care se desfășoară în perioada 5-14 iulie la Skopje. Tricolorele debutează la competiție într-un duel cu gazda Macedonia de Nord. 18 fete fac parte din lotul lărgit care se pregătește la Sfântu Gheorghe. CSS Târgoviște are cele mai multe reprezentante în lotul lărgit, 5, iar Lapi Dej și CSS Alexandria au câte 3.

România U18 feminin este condusă de Nedeljko Lazic (antrenor principal) si Marian Cernea (antrenor secund). Naționala care se pregătește la Sfântu Gheorghe în această perioadă a disputat două amicale la mijlocul acestei luni, în Bulgaria. Tricolorele le-au câștigat pe amândouă, cu 87-65 și 82-77.

Până la plecarea de la Sfântu Gheorghe se va decide lotul final de 12. Naționala U18 își va mai testa forțele cu naționala feminină universitară care se pregătește pentru Universiada de Vară de la Napoli.

Din lotul lărgit al naționalei U18 fac parte:

Adina Ciciovan (Lapi Dej), Teodora Dumitru (CSS Târgoviște), Rebecca Lipovan (LPS Satu Mare), Daria Rusu (CSU Brașov), Cătălina Căciunescu (CSS Alexandria), Laura Bota (CSS Alexandria), Raluca Lungu (CSS Craiova), Evelina Petrof (CSS Târgoviște), Bianca Nan (CSS Sibiu), Simona Cătinean (CSS Târgoviște), Ilinca Păun (CSS Târgoviște), Ana Maria Pop (Ungaria), Laura Vaida (CSS Târgoviște), Mara Martanos (LAPI Dej), Daria Botorogeanu (CSS Alexandria), Corina Chiriac (LAPI Dej), Diana Ignat (CSM Tg. Mureș), Alexandra Mangra (ACS Rookies Oradea).

România este în grupa C a competiției de la Skopje. Primul meci va fi în 5 iulie, în compania gazdei Macedonia de Nord. În 6 iulie tricolorele întâlnesc Grecia, iar în 7 vor juca cu Austria. După o zi de pauză România va întâlni Slovacia, iar în 10 iulie Irlanda. Primele două clasate din fiecare grupă avansează în sferturile de finală. Ocupantele podiumului la finalul competiției vor promova în Divizia A.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești FIBA :

    U18_F
    Si CSS Alexandria are 5 fete in lotul lărgit, numai ca greșelile Federatie le preluați si dvs....
    1. Craciunescu Cătălina
    2. Mazilu Andreea (care nu apare)
    3. Bota Ioana
    4. Botorogeanu Daria
    5. Lungu Raluca este jucătoarea Alexandriei, a fost la CSS Craiova pana in Septembrie 2018
    Mulțumim ptr știri!!!!!

    cu 4 ani în urmă (27.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!