Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lovitură de imagine dată de U-BT Cluj: Dusko Vujosevic – noul antrenor coordonator

Eduard Popa

Eduard Popa
18.06.2019

Lovitură de imagine dată de U-BT Cluj: Dusko Vujosevic – noul antrenor coordonator

dusko vujosevic antrenor u bt cluj

Lovitură de imagine dată de U-BT Cluj-Napoca. Fosta campioană a României a anunțat că a semnat cu veteranul antrenor sârb, Dusko Vujosevic. Acesta va deveni noul antrenor coordonator al clujenilor și va fi ajutat de către fostul principal al clubului, Mihai Silvășan, cel care va ocupa funcția de antrenor secund, dar și de Branko Cuic, cel care devine astfel director sportiv executiv.

Dusko Vujosevic a semnat un contract pe un an cu U-BT Cluj-Napoca. El are o experiență de peste 40 de ani ca antrenor în baschetul european. Vujosevic a început cariera de antrenor în 1976, la juniorii lui Partizan Belgrad, pentru ca la scurt timp să ajungă antrenorul principal al formației de seniori din capitala fostei Iugoslavii, unde a avut ocazia să îi antreneze pe Vlade Divac sau Sasha Djordjevic.

El a câștigat titlul în fosta Iugoslavie în 1987, dar și două cupe ale Iugoslaviei, în 1989 și 2002. Totodată, a câștigat Cupa Korac în sezonul 1987-1988, an în care a câștigat medalia de aur la campionatul european de juniori.

El mai are în palmares 11 titluri în perioada 2002-2014, tot pe banca lui Partizan, cinci trofee de campion în Liga Adriatică, dar și trei cupe ale Serbiei.

Vujosevic a mai antrenat de asemenea și echipele Club Deportivo Oximesa (Spania), Basket Brescia Leonessa (Italia), Olimpia Basket Pistoia (Italia), U.S. Victoria Libertas Pallacanestro (Italia), BKK Radnički (Serbia), CSKA Moscova (Rusia) şi Limoges (Franţa), dar și timp de un sezon marea rivală a lui Partizan, Steaua Roșie Belgrad.

De asemenea, antrenorul care a împlinit pe 3 martie 60 de ani a fost și selecționer al naționalei Serbiei și Muntenegrului la EuroBasket 2003, dar și principal al Muntenegrului și al naționalei Bosniei, unde a activat ultima oară.

Vujosevic are în palmares 191 de partide în Euroligă, între 2001 și 2014, cu 69 de victorii. El a fost antrenorul anului în 2009 în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent.

Vujosevic îi ia locul în funcția de „antrenor coordonator” lui Mihai Silvășan, cel care și-a prezentat demisia de onoare după înfrângerea din semifinalele sezonului recent încheiat din LNBM în fața celor de la CSM CSU Oradea.

*foto: facebook U-BT Cluj

38 comentarii la aceasta stire:
  • 76ers :

    extraordinar
    A mai fost o echipa care incercase o lovitura de imagine prin aducerea unui antrenor foarte cunoscut si cu experienta in Euroliga si nu prea le-a iesit dar nu se compara cu Duško Vujošević si in plus ii ajuta si bugetul superior.
    Felicitari !
    Sa fie inca un semn ca vor juca in EuroCup?

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Asadar
    pasul 1 s-a bifat: exista antrenor. Nu am citit ce se va intampla cu d-nul Pintea insa imi pare bine sa vad ca totusi d-nul Silvasan isi doreste o cariera de antrenor si pare sa urmeze un cursul normal al castigarii experientei in acest domeniu.

    pasul 2, crearea lotului va fi interesant de urmarit mai ales ca, pe site-ul lui U noul antrenor a declarant ca "in parte echipa va fi nou construita".

    Cred ca si pentru punctul 1 merita sa imi reinnoiesc abonamentul.

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    foarte bun titlul
    Lucrurile trebuie puse in context zic eu. Omul este un nume imens in baschetul europen. Doar ca ramane de vazut in ce masura mai poate contribui efectiv. In urma cu 10 luni a facut un transplant de rinichi, plus alte probleme, plus varsta inaintata; nu e deloc simplu.
    Cu siguranta va avea o contributie, inclusiv la aducerea jucatorilor, dar nu stiu zau daca se va putea implica efectiv in treburile de zi cu zi; probabil tot Silva, cel care isi doreste "sa fure meserie", va fi cel care se va ocupa de gestionarea primei echipe.

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019)
    • 76ers:

      Da..
      Se vede si in poza ca nu arata tocmai bine si plin de viata dar si prin simpla prezenta in jurul clubului sunt convins ca va avea un impact imens mai ales in aducerea jucatorilor.
      Am vazut ca se doreste o schimbare totala la nivelul strainilor si chiar sunt curios :D

      cu 4 ani în urmă (18.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pai se pare ca sibienii au avut dreptate...Pintea pare a fi out si Cristescu pe linie moarta. E mai escroc sarbotelu asta de Cuic decat credeam eu. Cat despre Silvasan...daca vrei sa fii principal cu adevarat, atunci te duci peste tot si antrenezi si inveti, nu e niciun pas normal sa stai sluga cuiva, mai ales cand acel cineva probabil are personalitate si nu ai un cuvant prea mare de spus. Nu e ca si cum pe Tenter l-a facut Baldwin antrenor. Da este antrenor cu nume, a mai fost(Baldwin), sa vedem jucatorii, ca pana la urma aia joaca. Cu Baldwin din cauza jucatorilor am reusit sa iesim din sferturi in al doilea lui sezon aici...

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019)
    • vruk:

      Silvasan asistent
      Te contrazic. Este o idee foarte buna. Si iti dau un exemplu recent de campion. Nick Nurse. Uita-te in cate sezoane a fost omul ala asistent, de la cine a invatat meserie si unde a ajuns acum.
      In rest, o mutare excelenta.

      cu 4 ani în urmă (18.06.2019)
    • BC CSU Sibiu tarb:

      Comparatie nefericita!
      Nick Nurse a castigat titlul in Anglia cu London Towers a castigat g League si ajucat ceva meciuri si in Euroliga. El nu o invatat meserie la Toronto ci s-o ocupat cu ofensiva timp de 3, 4 ani .

      cu 4 ani în urmă (18.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ktudore:

      Nurse
      cand compari titlu in Anglia sau D-League cu post de asistent in NBA e clar cat intelegi din basket

      cu 4 ani în urmă (20.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Nana Foulland
    Sper să rămână la echipă, și să vedem baschet. Hai U-BT

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Tot Silva
    va avea cutitul in mana, este o mutare cum ii si titlul din TB, adica una de imagine . Nume da, putere de munca ba, asa ca pt suporteri un strain celebru e noul antrenor, pt cei din interiorul clubului tot Silva, asa ca totul e ca inainte . Din pacate !

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS:

      Secund
      Mi se pare total ireal scenariul conform căruia Vujosevic a venit doar de imagine si in fapt va fi secundul/in umbra lui Silva..nu ar fi venit doar pt asa ceva

      cu 4 ani în urmă (18.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    Ok, o lovitura de imagine, de acord. Însă să vedem ce se întâmplă mai departe, care este forță de muncă a acestui om care mănâncă baschet pe pâine, dar care are probleme serioase de sănătate. Oricum la ce jucători vor veni, cred ca ar trebui în sfârșit sa ne mai distram și noi. Sper ca Silvasan va profita din plin și va invata multe pt ca acum chiar are profesor.
    Sunt însă foarte dezamăgit de mutarea cu Cuic. Dintr-un jucător ambițios, decent valoric, dar de un caracter îndoielnic și apoi secund sa ajungi în câțiva ani director sportiv, wow, nu știu ce sa zic, este aproape șocant. Nu sunt fun Cristescu, am zis-o, dar personal, pentru funcția respectiva mi se părea mult mai potrivit decât acest Cuic...

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Un antrenor mare cu palmares impresionant. Singura problema a lui e senatatea. Din delcaratia lui se poate deduce ca avea si alte oferte (lucru care e foarte logic si usor de crezut), dar a ales sa vina la Cluj. Cred ca zvonul cu Eurocup o sa se adevereasca. La nivelul lui nu cred ca ar vrea sa joace in Fiba europe cup.

    Fun fact e ca in Franta vorbea in sarba doar la timeouts si avea translator. Poate invata si Silva ceva sarba.
    Oricum cred ca sezonul acesta o sa avem mult mai multi jucatori sarbi decat americani, iar intr-o nota semi-trista, avand in vedere declaratia antenorlui, presimt ca nu o sa ramana nici macar Dykes la echipa.

    Daca se adevereste situatia, mie mi se pare ciudata inlaturarea lui Pintea de la echipa.

    cu 4 ani în urmă (18.06.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Antrenor
    As vrea sa nu se limiteze totul la o lovitura de imagine și de fapt, Silvasan sa își continue circoteca, în mod girat... Altfel, am senzația, și nu e deloc vaga, ca suntem într-un scenariu în care, beizadelei repetente i-au fost angajați profesori-meditatori la domiciliu...

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019) Raspunde
  • marauder :

    Marauder
    Din cate stiu nu mai exista loc in Euro Cup. WC au primit Limoges, Bologna si Gran Canaria. Sau ma insel si nu e nimic definitiv?

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ktudore:

      mai e un loc
      via 24secunde
      "Așadar, mai sus avem 24 de echipe, însă este cunoscut faptul că una dintre echipele din această listă (discuția este între Unics Kazan și Partizan Belgrad, cu șanse mici pentru altele, ca Buducnost Podgorica și Rytas Vilnius) va primi wildcard pentru Euroligă, astfel încât se va elibera un loc în EuroCup."

      cu 4 ani în urmă (20.06.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Inca o chestie de care ma uitat...omul asta din ce stiu nu vorbeste engleza, cum o sa se inteleaga Silvasna cu el in timpul meciurilor? Cum o sa comunice cu ceilalti jucatori....prin vocea lui Ciuc Radler?

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Tot timpul a avut nevoie de translator si acesta va fi Cuic probabil. Referitor la lot, pe langa straini, Clujul cauta acum un jucator cu experienta U23! Asta alimenteaza zvonurile care dau ca tot mai clara despartirea de Kuti. Chiar daca a si dezamagit, din punctul meu de vedere e cel mai bun jucator U23 in momentul de fata. Va fi greu sa gasesti inlocuitor sau chiar inlocuitori pt ca Kuti juca peste 25 de minute pe meci.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Si eu cred ca Cuic o sa il traduca, dar asa cum am zis mai sus, cred ca mai degraba o sa traduca din sarba in romana pt jucatorii autohtoni ca presimt ca o sa avem o echipa formata in proportii foarte mari de jucatori sarbi.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Personal nu am auzit nimic de plecarea lui Kuti, dar mi s-ar parea o idee proasta. Daca e sa analizam 'multele' optiuni de jucatori U23 ar fi cam asa: Bobe din cate stiu o sa joace tot la Oradea, Diculescu care a avut un sezon foarte bun, dar dupa parerea mea nu e inlocuitorul lui Kuti ci mai degraba e rezerva aia buna pt U23 pe care nu am avuto sezonul trecut (si as mai aduaga ca te poti baza pe el lejer 15 min/joc) si Emi Cate care odata cu venirea lui Dule si posibila participare in Euro Cup nu ar fi exclus sa vina sa joace la noi. Chiar si cu Cate in echipa (care ar juca un rol mult mai mare decat jucatorul U23) consider ca Kuti ar avea in continuare un rol important in echipa avand in vedere ca Torok nu cred ca o sa mai ramana la U, iar in ceea ce-l priveste pe Vlad Moldoveanu inca nu s-a vehiculat nimic.

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ..
      Intr-adevar l-am omis pe Tohatan care cred ca ramane la Sibiu unde se pare ca a Fleseriu ii acorda incredere si are un joc bun. Tudor Gheorghe care e un jucator bun, dar nu cred ca il poate inlocui pe Kuti.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Pt ca momentan toate cluburile sunt in "silencio stampa" bursa zvonurilor e in crestere. Eu asa am auzit despre Kuti, dar pana la anuntul clubului ramane doar un zvon. Bobe, Fometescu si Petrescu sunt sub contract cu Oradea inca cel putin 1 an si la fel cred ca e si Diculescu. De Tohatan sigur va tine cu dintii Fleseriu dar tot timpul o oferta buna poate face diferenta.
      Moldoveanu eu stiu ca nu mai e jucatorul Clujului.
      Cate ar fi extraordinar dar nu-l vad intorcandu-se in Romania la varsta asta, chiar si pt o participare in EuroCup.
      Apropo de zvonuri, poate cei din Sibiu pot confirma, se aude ca se cam dezintegreaza lotul Sibiului: Hardy ar fi deja plecat, Tamulis si Pratt pe picior de plecare iar Cooper indecis daca va mai ramane in Romania sau nu.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      CSU
      La Sibiu așteptăm 20 iunie. Toți jucătorii străini au primit oferte de prelungire, mai bune decât sezonul ăsta. Sunt semne bune de la unii sau neutre de la alții. Cooper a ezitat întotdeauna, dar el și Falker cred că vor rămâne. De Tamulis știm cu toții că a fost ofertat de Oradea, dar rămâne de văzut. Hardy are anumite speranțe, dar eu sunt sceptic. Cert este că nu există nimic sigur momentan. Desigur în afară de Tohatan și Gavriloaia, care au contracte valabile. Vedem în câteva zile.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ..
      Sunt perfect de acord ca in momentul de fata totul e la nivel de zvon. Sincer eu nu am auzit nici macar un zvon cu privire la ceva transferuri sau jucatori care pleaca. Oricum, asa cum ai mentionat si tu, banii pot sa aiba un impact mare si se poate ca jucatori care au contracte sa ii vedem pe la alte cluburi.

      E clar ca la U o sa plece multi jucatori, dar personal nu vad de ce Vlad Moldoveanu ar vrea sa plece. Nu a jucat multe meciuri sezonul trecut, iar sa te transferi in alta tara dupa o serie de accidentari cred ca e greu sa prinzi o echipa cat de cat buna ca si stranier. Iar la varsta lui cred ca are mai degraba de nevoie de un sezon in care sa isi intre in joc, un sezon in care sa prina minute bune pentru a mai putea prinde 'un ultim tren' in strainatate sezoanele urmatoare.

      In ceea ce priveste scenariul cu Cate eu sincer nu cred ca e asa de improbabil. Personal cred ca un anternor de calibrul lui Dule atrage noi oportunitati, noi jucatori (adusi poate mai ieftin datorita lui) care vor sa colaboreze cu el. Un an in Euro Cup + un trofeu cred ca nu i-ar lipsi nici lui Cate din palmares la varsta lui. Sa nu uitam de expunere si de ce nu 'vorba' buna pe care i-o poate pune un astfel de antrenor pt mai departe.

      Nu vreau sa ridic in slavi aducerea acetui antrenor, dar am mai mentionat si cu alte oportunitati ca un antrenor bun aduce dupa el multe oportunitati pentru un club din Romania (si nu numai).

      In ceea ce priveste Sibiul I have no idea. La cum a jucat, Tamulis pare un jucator greu de tinut la echipa. Cu siguranta are oferte din campioante mai bune.
      Daca e asa cum zici tu inseamna ca o sa fie o vara interesanta si pentru ei. O sa fie greu de omogenizat o echipa noua, dar nu imposibil. Ramane de vazut doar bugetul de care dispun.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • marauder:

      Marauder
      Ce tot aveti cu Euro cup? Nu e deja clara configuratia? Lista e publica pe internet, mai poate suferi modificari?

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Marauder
      Practic, va mai fi un loc disponibil, deoarece una dintre Unics sau Partizan (cel mai probabil Unics) va primi wildcard pentru Euroliga. Dar va fi foarte greu pentru U sa obtina acel loc, mai ales daca ne gandim ca pentru un alt loc se lupta campioanele Belgiei, Olandei si Maccabi Rishon...

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Cate
      In momentul asta cred ca e in USA la draft, desi nimeni nu a anuntat ca s-a inscris(anul asta fiind elegibil). Cel mai probabil va juca in summer league.
      E cam imposibil sa vina in Romania pt ca e genul de jucator care are nevoie si vrea sa joace doar meciuri tari. La ce nominalizari a avut in sezonul asta, e putin probabil sa nu aiba oferte de la echipe din campionate puternice. Mai ales ca nici el nu isi doreste sa revina, plus ca are agent calumea ca sa ii gaseasca echipa de nivelul cerut unde sa nu existe riscul sa se plafoneze. Acum cateva sezoane a avut oferta mai buna din punct de vedere financiar decat primea la CB Prat si a refuzat pentru ca nu mai avea sansa sa joace in Liga ACB, e greu sa faci tranzitia. Cat despre Eurocup si Arka Gdynia joaca acolo si e putin probabil ca de acolo sa ajungi ca jucatori in sezonul urmator in Spania, Italia sau echipa de playoff din VTB sau Turcia

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @gyke
    Wow, Tamulis ofertat de Oradea? As zice ca acolo ar marca semnificativ mai mult decât oricum a făcut-o foarte bine la Sibiu. Pt ca ar avea o întreaga echipa de shooteri și nu ar mai fi singurul maltratat de adversari cum a fost la Sibiu, unde era singurul aruncător.

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Eu nu am auzit nimic de Tamulis la Oradea dar cine stie? E clar ca Pasalic pleaca si se elibereaza un loc pt un "lunetist" dar pe mine personal nu m-a incantat Tamulis. Poate, asa cum se scria mai sus, la Oradea Achim ar putea sa-l puna mai bine in valoare, dar...
      La Moldoveanu nu stiu daca a fost decizia lui sau a clubului. Dupa ce s-au "fript" urat anul trecut poate clubul a zis pas.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Vlad avea contract si anul asta la Cluj, doar ca lucrurile au luat o alta turnura (discutam mai incolo ce si cum)...

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      care e acea turnura? intreb pentru un prieten

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Beniamin
      Dupa ce se va anunta ceva oficial, iti voi spune si culisele. Putina rabdare...

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Good.

      E interesant cum lucrurile astea au ajuns pana la Sibiu, dar (aparent) nimeni din Cluj nu stie nimic.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Stii cum e : ultimul care afla de amant e chiar sotul. Asa si aici , in general suporterii afla noutatile despre propria echipa cam cei din urma.
      Jucatorii vorbesc intre ei, agentii vorbesc intre ei si asa mai transpira unele informatii. Binenteles ca nimic nu e sigur pana la confirmare darmulte zvonuri s-au confirmat in trecut.

      cu 4 ani în urmă (19.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    ..sa nu uitam de jucatorii Clujului...
    ..de obiceiul de a mai lua ceva de acolo...Achim afirmă că și la ora actuală există jucători clujeni care doresc să se transfere la campioana CSM CSU Oradea. Cristian Achim nu a dorit însă să îi nominalizeze. „Și acum sunt câțiva jucători de la Cluj care ar dori să vină la noi, dacă am fi interesați să îi legitimăm. Deocamdată nu este însă momentul să discutăm despre așa ceva”, a conchis antrenorul CSM CSU Oradea...intr-o postare pe un site local

    cu 4 ani în urmă (19.06.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu ionutz_morar :

    Sibiu
    Din cate am inteles Falker,Cooper si Pratt si-au dat acordul sa ramana,Hardy ar vrea alt contract,Tamulis nu cred ca o sa revina desi mi-as dori.Tohatan mai are inca un an contract cu noi si la fel si Gavriloaia.Ar fi frumos sa vedem un tandem Laser cu Tamulis sezonul urmator.Legat de Oradea sigur o sa fie la fel de puternica,mai ales ca si-a pastrat o mare parte din echipa,iar la U sigur se vor face transferuri bune,mai ales ca au si buget si nu au castigat nici un trofeu sezonul trecut.In rest va urez o vara frumoasa.

    cu 4 ani în urmă (20.06.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Cu Falker, Cooper si Pratt suna deja bine pt Sibiu.Un nucleu puternic cu care se poate construi o echipa competitiva.

      cu 4 ani în urmă (20.06.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      CSU
      Deocamdată doar Chef Randall, dar mai urmează... Stay tuned. 😉

      cu 4 ani în urmă (20.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!