Stiri Juniori U17 Masculin

Lucian Negru, despre scandalul de la U18F: „Trebuia să se ia și alte măsuri, nu doar 20-0”

Eduard Popa

Eduard Popa
10.05.2018

lucian negru

Antrenorul fetelor de la CSS Sibiu, Lucian Negru, a vorbit din nou pe larg pentru totalbaschet.ro despre scandalul momentului în baschetul juvenil, cel care privește înfrângerea suferită la masa verde de ACS Napoca Baschet în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în urma căreia CSS Sibiu a fost cea mai vătămată echipă și a pierdut calificarea la Turneul Final U18 F – grupa A.

Lucian Negru susține că cele întâmplate lasă loc de interpretări și că nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă regulamentul FRB era clar iar echipa clujeană își lua toate măsurile de precauție:

„Nu are nicio importanță cât a jucat, dacă a jucat 10 minute. Știu că este jucătoarea Clujului, o cunosc de foarte mulți ani. Nici mie nu mi se pare dacă o luăm logic să nu apară pe liste, este clar pe undeva o scăpare. Dar se găsește această scăpare și totuși o bagi în teren, cu acordul sau fără acordul arbitrului. Trebuia plătită taxa înainte și atunci jucătoarea devenea legală, cum a fost și la turneul final unde a jucat. Și așa nu mai apăreau disputele.

Am spus doar că poate Federația Română ar fi mai transparentă cu acele liste de jucători, că poate fata respectivă dacă juca și înaintea meciului cu Sfântu Gheorghe sau nu juca, nu mai erau toate discuțiile astea. Era foarte simplu. Am vorbit la Alba-Iulia cu arbitrul respectiv, pe ce considerente a lăsat-o pe fata respectivă și mi-a zis că e conștient că a greșit. L-am întrebat ce caută la turneul ăsta și mi-a zis că nu poate lua singur măsuri împotriva lui. Trebuia să ia cineva măsuri, dar el nu a fost suspendat. Dacă e filmare și a jucat 9-10 minute, îmi fac mea culpa că am spus că fata a jucat 30 de secunde, dar dacă e jumătate de minut se poate interpreta, cum și eu am făcut-o, că e voită treaba. Dar dacă a jucat 10 minute nu e voită. Asta este. Dar a jucat și cineva trebuie să răspundă, dar eu nu știu de nicio amendă sau de suspendare, ci doar de 20-0, ceea ce nu e ok.” 

Negru contestă cele spuse de Ovidiu Părău, unul dintre oficialii clubului clujean, care a afirmat despre el că s-ar fi bătut cu un antrenor, sau că ar avea cumnata care modifică faulturile pe foaia de joc:

„Am avut niște altercații verbale cu antrenorul de atunci al echipei și am fost ambii eliminați. Am văzut ultimele 10 minute din holul sălii unul lângă altul. Dacă ne băteam cum puteam mușamaliza acest caz? Cum, ne batem și după aia suntem prieteni sau simpli spectatori?

Cumnata mea a fost delegată oficial și se poate vedea și pe foaia de joc, dacă doriți vă trimit o poză a copiei foii în care Dragomir, cumnata mea, este operator de 24 de secunde. Nu are nicio legătură decât ca privitor. Nu pot să cred că sunt acuze de genul ăsta într-o sală în care tabela de scor e regulamentară. Și dacă se pune faultul la altă jucătoare, oare nu vede lumea tabela? Astea sunt practici de genul Sfântu Gheorghe, unde am pățit și eu, pentru că nu se afișează greșelile.”

scandal baschet feminin sibiu cluj

El a vorbit și despre video-ul reclamat de oficialul clujean:

„Cu privire la video respectiv, într-adevăr eram în teren și îi explicăm unei fete de-ale mele cum să stea în teren și apoi am văzut că Irina venea din partea cealaltă și mi-am tras mâna. Nici măcar nu am atins-o, nu i-am schimbat ritmul de deplasare, direcția, să spui că am influențat faza de joc. La noi linia e lipită de perete. De aia nu primesc turnee finale, că sala e neconformă. 90% din săli sunt neconforme, dar stau în teren o jumătate de metru, că eu nu sunt un antrenor care să stea jos.

S-ar putea să se trezească prin tribunal. E treaba dânsului. Eu nu am acuzat pe nimeni personal și pot să vă spun că eu mă dezic de ce-au făcut părinții cu bannere și toate cele. Eu le-am zis părinților să nu meargă cu protestul la Târgoviște, să vină să își încurajeze fetele la Alba-Iulia. Mie îmi rămâne dubiul că de unde știau cei de la Sepsi de fata aia, să poată depună contestație, dacă nu s-a discutat.”

Negru a ținut însă să precizeze că între cele două cluburi rivale există și o colaborare foarte bună, în beneficiul sportivelor și că apreciază felul în care este organizat clubul clujean:  

„Durerea mare în suflet vine pentru că eu am colaborat cu ei foarte bine. O fată a venit la mine de la Arad și așa cum a venit, am lăsat-o să meargă la Cluj, la solicitarea fetei și a clubului. Cu inima deschisă, cu sufletul deschis, chiar dacă eu am rămas descoperit pe postul de fundaș, pentru că așa e normal, sportivul trebuie să își urmeze drumul. Încă o dată, i-aș recomanda domnului Părău să își mai vadă de treabă, că nu are treabă cu baschetul. În schimb fata dânsului este un bun național, să o lase pe ea să vorbească pe teren! Eu apreciez jucătorii și apreciez echipa, și pe antrenorul Carmin Popa, și pe toți părinții. Știu ce greu e să ajungi la 18 ani. Eu abia am ajuns la 18 ani, îmi luam bătaie la baby baschet cu 101-1 de la ei și acum am bătut la Sfântu Gheorghe, la Ploiești, deci știu și eu ceva meserie”

Citește și: VIDEO. Replica oficialilor celor de la Napoca Baschet în scandalul de la U18F: „Te doare mintea!”

Citește și: Un nou scandal în baschetul juvenil! "Mu.. lțumim FRB"

*foto: sbsport.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • radu44 :

    Regulamente
    Sper ca acum..in ultimul ceas.pt a se evita problemele..regulamentele federatiei sa fie schimbate...sa fie dure cu cei care gresesc...nu numai acel banal 20-0.Cred ca scopul nostru(federatie,profesori si parinti)este de a promova si a duce copiii sa faca sport..in speta baschet...care este poate cel mai frumos sport..un sah al sportului.

    cu 5 ani în urmă (10.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    Amice,
    esti penibil. Tu ai singura vina, prin comportamentul tau nedemn fata de pozitia pe care o ocupi in baschetul sibian. In rest, numai bine

    cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    • radu44:

      Bob
      Nu stiu cine esti si ce vrei..dar cam mult spus...penibil.Se vede clar ca nu stii despre ce vorbesti... nu esti pe subiect..nu esti decit un postac..se pare

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    Raspunde
  • soso74 :

    Pt penibilul bob
    Tu de unde ai mai aparut fratioare spuneti identitatea ca daca cred ca esti omul lui Gigi Becali de Cluj sau arbitrul de la Sf.Gheorghe nu mai fa acuzatii fara sens daca nu stii sa dai mai multe detalii

    cu 5 ani în urmă (10.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!