Stiri

Luka Doncic, în pole position pentru draftul NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
26.09.2017

luka doncic nba draft 2018

Luka Doncic era considerat unul dintre cei mai de perspectivă jucători din lume din generația sa. Cu toate acestea faptul că slovenul este un jucător aflat peste ocean, departe de ochii scouterilor NBA, i-a făcut pe aceștia să considere alți tineri mai buni pentru primul pick din draftul de anul viitor. Nu mai este cazul și după EuroBasket.

Potrivit celor de la Bleacher Report, Doncic a intrat în pole-position pentru primul pick al draftului NBA. Reputatul site de sport american îi face și o descriere slovenului, comparându-l cu doi dintre jucătorii de top din colegiu, Marvin Bagley de la Duke și Michael Porter de la Missouri:  

„La 18 ani, Doncic a jucat un rol cheie alături de Goran Dragic în victoria Sloveniei la EuroBasket, turneu care a venit după prestațiile de impact pe care le-a avut la Real Madrid și care au dus la o prezență în Final Four-ul Euroligii. Doncic va intra în draft ca fiind jucătorul care a dovedit cele mai ulte calități. A reușit în mod constant să își arate valoarea împotriva unor jucători profesioniști, inclusive unor staruri NBA precum Porzingis, frații Gasol sau Hernangomez. Pe hârtie sunt jucători cu un potential mai mare, precum Michael Porter Jr. sau Marvin Bagley III, da rei vor trebui să impresioneze în mod deosebit scouterii dacă vor să treacă peste Doncic și să îi fure locul întâi în draft. Doncic are tot pachetul, de la versatilitatea ca playmaker, aruncarea dar și un simț al jocului asemănător cu al lui Lonzo Ball”.

La doar 18 ani, Luka Doncic a adunat 14,3 puncte, 8,1 recuperări și 3,6 pase decisive pe întâlnire. Campion European cu Slovenia, jucătorul lui Real Madrid a fost numit și în prima echipă a turneului, alături de colegul său Goran Dragic, Pau Gasol, Bogdan Bogdanovic și Alexey Shved.

Urmează de văzut însă dacă Doncic se va declara eligibil pentru draftul din 2018.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!