Stiri

Luka Doncic, ales cu a treia opțiune în draftul NBA din 2018

Eduard Popa

Eduard Popa
22.06.2018

luka doncic draft nba dallas

Draftul NBA a avut loc joi seară la New York iar pivotul Deandre Ayton a fost ales cu prima opțiune de către cei de la Phoenix Suns. Ayton va face echipă cu scorerul Devin Booker, dar și cu alți jucători tineri cu potențial, precum TJ Warren, Dragan Bender, Tyler Ullis sau Josh Jackson.

Alegerea lui Ayton înseamnă că Phoenix Suns renunță la ucraineanul Alex Len, ales cu opțiunea a cincea din 2013 și/sau la veteranul Tyson Chandler. Ayton a jucat un singur sezon pentru Universitatea din Arizona, timp în care a strâns 20,1 puncte, 11,6 recuperări și 1,9 capace.

Cu a doua selecție în draftul NBA, Sacramento Kings l-a ales pe Marvin Bagley III, care a jucat un singur sezon la Duke Blue Devils, cu medii de 21 de puncte și 11,1 recuperări, cu o medie de 61% din acțiune și 40% de la 3 puncte! Bagley joacă pe poziția 4, chiar dacă are 2m11 și va încerca să relanseze franciza Kings, alături de Willie Cauley-Stein, DeAaron Fox și Buddy Hield.

Cu a treia opțiune, Atlanta Hawks l-a ales pe slovenul Luka Doncic, de la Real Madrid. Campionul european a fost MVP al Ligii ACB și al Euroligii în ultimul sezon. Cu toate acestea, Hawks nu l-a păstrat pe Doncic și l-a transferat la Dallas Mavericks, la schimb pentru poziția a cincea de pe care cei de la Dallas Mavericks l-au draftat pe conducătorul de joc Trae Young.

La Dallas Mavericks, Doncic va face echipă în backcourt-ul formației cu uluitorul Dennis Smith Jr. și îl va avea mentor pe legendarul Dirk Nowitzki.

Cu poziția a patra, Memphis Grizzlies l-a luat pe Jaren Jackson Jr.

Mai multe detalii cu privire la draft-ul NBA din 2018 puteți citi aici.

*foto: slamonline.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!