Stiri

Macedonia câștigă la o posesia partida din Kosovo

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.09.2018

kosovo muntenegru baschet

Kosovo și Macedonia au deschis seria meciurilor din Grupa B a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers. Partida a avut loc la Pristina în Pallati i Rinise dhe Sporteve iar câștig de cauză au avut macedonienii, care s-au impus la o singură posesie, scor 76-73.

Macedonia a început foarte bine partida din Kosovo și în primul sfert înregistra un avantaj de 13 puncte. Echipa gazdă a reușit să echilibreze partida și după primele 10 minute de joc diferența era doar de 4 puncte, 20-16. Actul secund a fost unul sărac în puncte și de-al lungul căruia oaspeții au rămas la conducere și la pauza mare conduceau cu 34-29. După pauză echipa din Kosovo a revenit mai bine pe parchet și a reușit să treacă la conducere în mai multe rânduri și la finalul actului trei aveau un avans minim 49-48. Macedonia a replicat în startul sfertului decisiv când a reușit să se ducă la 7 puncte în față. Gazdele nu au cedat și au pus presiune pe oapseți în final de meci. Kosovarii puteau egala la 74 în ultimele secunde după ce Dardan Berisha a primit trei libere dar a reușit să transforme doar o liberă. Macedonia a închis meciul tot de la linia de fault pentru 76-73 la final.

Bojan Trajkovski a fost cel mai bun jucător al partidei cu 17 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive. Damjan Stojanovski a contribuit cu 15 puncte și 4 recuperări iar Stojan Gjuroski cu 14 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Richard Hendrix, jucătorul naturalizat la Macedoniei, a înregistrat și el un double-double, 10 puncte și 12 recuperări. Pentru Macedonia a evoluat și Aco Kostoski, fostul jucător de la BCM U Pitești, însă el nu a reușit să înscrie și și-a trecut în cont doar 4 pase decisive și o recuperare.

Dardan Berisha a fost vioara întâi pentru Kosovo cu 32 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Erjon Kastrati a adăugat 15 puncte și 4 recuperări, Scott Bamforth cu 12 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive iar Lis Shoshi cu 10 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.

Următoarea partidă din Grupa B a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers este cea dintre Macedonia și România, care va avea loc duminică, 16 septembrie, cu începere de la ora 19:15.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!