Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Maikel Lopez: „Au jucat foarte agresiv și au meritat victoria. Am muncit o lună pentru cupă”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2019

CSM Satu Mare a cedat cu 65-70 pe terenul celor de la FCC ICIM Arad în etapa a 13-a din faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin. Antrenorul vicecampioanei, Maikel Lopez, a spus la finalul partidei că echipa sa se pregătește deja pentru Cupa României. Sătmărencele vor juca la Final 4-ul programat în 30-31 martie. Alb-roșiile au mers la Arad fără Dlesha Lloyd, una dintre principalele realizatoare pe fază ofensivă.

„Pregătim cupa acum, acesta este următorul nostru obiectiv pentru că știm că urma să fim pe doi în campionat indiferent ce se va întâmpla. Am muncit o lună pentru cupă, este mai important pentru noi să fim pregătiți acolo. O să fie peste două săptămâni, în care mai avem timp să continuăm să lucrăm la unele greșeli pe care le-am făcut. Cu siguranță au jucat foarte agresiv și au meritat victoria. În unele momente am avut niște probleme în consistența defensivă și ne-au făcut să plătim pentru asta.

Cu siguranță în unele momente am luat decizii puțin greșite, dar în alte momente eram libere și în meciuri normale profităm. În acest moment avem două săptămâni în care am lucrat la volum pentru că vom fi pe doi. Aradul avea nevoie să câștige ambele meciuri și să aștepte ca Târgoviște să piardă ca să termine pe 4. Pentru noi este o poveste complet diferită”, a declarat Maikel Lopez la finalul partidei de la Arad.  

CSM Satu Mare era la un punct în urma campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe înaintea meciurilor din penultima etapă a Grupei Roșii. Deși deținătoarea titlului avea trei victorii în plus, diferența era de un punct deoarece covăsnencele au acea penalizare de două puncte de la turneele de 3x3. Dacă sătmărencele ar fi câștigat la Arad, mergeau la meciul direct din ultima etapă, de la Sfântu Gheorghe, cu același ecart de un punct față de alb-verzi. Un succes la o diferență importantă le ducea pe alb-roșii pe prima poziție înainte de play-off.

Dar cum sătmărencele au cedat la Arad în fața echipei de pe locul 5, meciul din ultima rundă, de la Sepsi Arena, nu mai poate schimba clasamentul. Partida dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare se dispută sâmbătă, 23 martie, de la ora 19:00.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !!
    Nu 1 ci doua puncte sint in afara celor 2 puncte de penalizare.SEPSI SIC,departe,este cea mai buna echipa,si merita sa castige si in acest an atat campionatul cat si Cupa Romaniei !Hai SEPSI SIC,FELICITARI!!!

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!