Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Maikel Lopez: „Era important să terminăm cu 3-0. Acum avem puțin timp să ne recuperăm după această serie”

David Istrate, Andreea Vlase

David Istrate, Andreea Vlase
09.04.2019

CSM Satu Mare a câștigat cu 3-0 duelul din primul tur de play-off cu Universitatea Cluj. Sătmărencele s-au impus cu 74-53 în deplasare și sunt primele care au obținut biletul pentru semifinale. Vicecampioana a jucat cele trei partide în mai puțin de o săptămână. Antrenorul Maikel Lopez a declarat la finalul jocului de azi că a ales să ofere o mică pauză pentru refacere după meciurile din primul tur de play-off, nu după cele de la Final 4-ul cupei, de la finalul lunii martie.

„Pentru noi era foarte important să jucăm cât mai repede după cupă, pentru oameni, pentru jucătoare, pentru spectatorii noștri, pentru toată lumea, să începem să ne concentrăm pe următorul obiectiv. Obiectivul nostru în acest moment este campionatul, să încercăm să mergem cât de departe posibil și înseamnă că trebuia să jucăm cât mai repede. Am ajuns la Satu Mare luni și am jucat joi și vineri, să facem pe toată lumea să uite asta. În același timp am încerat să terminăm cu 3-0, era important pentru noi. Acum avem puțin timp să ne recuperăm după această serie, nu înainte.

Noi nu ne-am oprit, am fost concentrați în cupă și nu am avut deloc zi liberă. Cele mai multe echipe care au fost la cupă, după două meciuri la rând, le-au dat jucătoarelor câteva zile libere, noi nu am dat nimic. Am vrut să avem acum câteva zile, cu alt gust, cu altă energie, putem să ne oprim și după să revenim să pregătim următorul tur. Nu o să fie o pauză lungă, dar pentru mine, ca antrenor, este important să o facem în momentele corecte pentru că va fi mai bine pentru toată lumea”, ne-a declarat tehnicianul lui CSM Satu Mare la finalul meciului trei, de la Cluj-Napoca. Reamintim că alb-roșiile au jucat la finalul lunii trecute finala Cupei României, pierdută în fața rivalei de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Tehnicianul spaniol a vorbit și despre situația actuală de la Universitatea Cluj. Acesta a înfruntat acum două sezoane, într-u turneu amical, formația clujeană care avea să joace finala campionatului din 2017. Între timp „U” s-a schimbat destul de mult. Lopez era atunci pe banca celor de la DVTK Miskolc.

„Acum totul e puțin diferit. Eu vin de la Islas (n.r. Gran Canaria) cu care am fost de patru ori în FIBA Cup și acum nu avem oamenii și nu avem uneltele. Sunt momente, sunt generații. (La Cluj) Repară și încearcă să lupte și să continue în divizia de vârf. Este ceva ce trebuie să vadă toată lumea”, a adăugat tehnicianul lui CSM Satu Mare.

Vicecampioana va întâlni în semifinală învingătoarea dintre Olimpia CSU Brașov și Phoenix Știința Constanța. După primul meci din acel duel scorul este 1-0 pentru constănțence care s-au impus în deplasare.

„Nu știu (n.r. dacă Brașov sau Constanța în turul următor). Sunt două echipe care știu ce important este să se califice în semifinale. Au doi antrenori foarte buni și știu că ambii știu ce înseamnă acel pas mare, decizii sigure. Ce înseamnă decizii sigure, că sunt într-adevăr într-un loc bun”, a mai spus Maikel Lopez.

Sfertul de finală din care se va alege adversara sătmărencelor a început mai târziu decât celelalte trei, cu primul meci jucat ieri, iar meciul doi va fi miercuri. Seria se mută la Constanța, meciul trei fiind programat în 14 aprilie, iar al 4-lea în 16 (dacă va fi nevoie). În cazul în care se va ajunge în decisiv, acesta va fi în 19 aprilie la Brașov. Conform regulamentului semifinalele ar urma să înceapă în 23 aprilie, astfel că sătmărencele au mult mai mult timp de odihnă și să pregătească confruntările din faza următoare față de adversare.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!