Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Maksim Kovacevic aproape de a semna cu Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
29.01.2015

Gaz Metan Mediaș este aproape de a bifa primul extra transfer. Alături de formația de pe Târnava Mare s-a antrenat jucătorul sârb, Maksim Kovacevic, susținând și probe de joc. Nivelul jucătorului în vârstă de 28 de ani l-a mulțumit pe tehnicianul Ovidiu Teleabă și este foarte aproape de a ajunge la o înțelegere cu echipa care ocupă în acest moment poziția a 10-a în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

În vârstă de 28 de ani, Maksim Kovacevic măsoară 1.95 metri și poate evolua pe pozițiile 2-3. În acest sezon sportivul nu a avut nici un angajament. Ultima echipă pentru care a jucat este Asseco Prokom Gdynia din Polonia, echipă pentru care a evoluat în sezonul 2013/2014. El a jucat 12 partide în acel sezon și a terminat cu medii de 3.7 puncte, 1.8 recuperări și 0.5 pase decisive în 9.7 minute jucate pe meci. În sezonul 2012/2013, Maksim Kovacevic a jucat în Austria la St. Polten unde a terminat cu medii statistice de 17.3 puncte, 4.5 recuperări și 2.6 pase decisive în 22 de partide jucate. De-a lungul carierei sale, Kovacevic a mai trecut pe la Apoel, Igokea, Zepter Viena și SC Krybvas.

Prin înregimentarea lui Kovacevic, Doug Plumb ar putea părăsi formația medieşeană. Într-o declarație pentru Nova Tv, Ovidiu Teleabă a vorbit despre schimbările care pot surveni în cadrul echipei pe care o antrenează:

„Încercăm să ne întărim lotul pentru această ultimă parte a returului de campionat. Avem în probe un jucător, Maksim Kovacevic, care este de câteva zile la Mediaș participă la antrenamentele noastre și în cursul zilei de mâine ne hotărâm dacă rămâne sau nu și pe cine va înlocui. În mare parte sunt mulțumit de ce a arătat la antrenamente în mare parte acest jucător. Mâine o să am o discuție cu conducerea clubului și în proporție de 95% Kovacevic va rămâne la noi. În acest moment, cu Kovacevic ridicăm puțin nivelul jocului și sper să se adaptez cât mai rapid în noua echipă.

S-ar putea ca Doug Plumb să fie cel pe care să-l înlocuim dar cum v-am spus mâine o să am discuție cu conducerea și atunci vom decide ce se va întâmpla mai departe și cu Doug Plumb și bineînțeles cu Maksim Kovacevic. În acest moment consider că Maksim Kovacevic ar fi mai util echipei noastre. Doug Plumb și-a făcut datoria față de echipă, la antrenamente a dat tot ce a putut la fel și la meciuri. Dorim în acest final să încercăm ceva mai mult, dorim ceva ma bun. Sper ca acest Kovacevic să fie ceea ce ne dorim.”

Gaz Metan Mediaș întâlnește în meciul următor pe BCM U Pitești. Partida este programată pentru 1 februarie iar Maksim Kovacevic ar putea debuta pentru formația medieşeană.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!