Stiri Acvile

Manu Ginobili și Tony Parker părăsesc scena internațională

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.08.2016

Înfrângerile din faza sferturilor de finală ale Jocurilor Olimpice de la Rio au adus două anunțuri mai puțin dorite de iubitorii baschetului. Manu Ginobili și Tony Parker și-au anunțat retragerea din naționale Argentina, respectiv din cea a Franței.

Manu Ginobili a împlinit în acestă vară  vârsta de 39 de ani. El a debutat pentru naționala Argentinei în anul 1998, iar după un an a cucerit argintul la FIBA South American Championship și bronzul  la FIBA Americas Championship. Argintul de la Campionatul Mondial din 2002 prevestea cea mai mare performanță din istoria baschetului argentinian, cucerirea titlul olimpic din 2004 de la Atena. La acel turneu, Manu Ginobili și-a condus echipa fiind cel mai bun marcator și cel mai bun pasator al formației, cu 19.3 puncte și 3.3 pase decisive. Manu a mai cucerit un bronz olimpic în 2008 la Beijing, iar ultima reușită alături de naționala Argentinei datează din 2011 când a cucerit aurul la Campionatele Americii.

Tony Parker și-a început cariera internațională la nivel de seniori în 2001 prin prezența la EuroBasket. Francezul a mai participat de fiecare dată la Campionatele Europene până în 2015 și a cucerit două medalii de bronz (2005-Serbia și 2015-Franța), una de argint (2011-Lituania)și una de aur (2013-Slovenia). La Jocurile Olimpice, Parker a bifat două prezențe, în 2012 la Londra și în 2016 la Rio unde însă Franța a fost eliminată de fiecare dată în sferturi.

Pentru Argentina Andres Nocioni, un alt component al generații de aur și-a anunțat retragerea, în timp ce la francezi Florent Pietrus și Mickael Gelabale au renunțat și ei la carierele internaționale.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!