Stiri

Manu Ginobili se retrage

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.08.2018

Manu Ginobili și-a anunțat încheierea carierei de jucător profesionist, chiar în această seară (27.08), prin intermediul unui site de socializare. Argentinianul pune ghetele de baschet în cui la vârsta de 41 de ani, împlinită pe 28 iulie anul curent.

O carieră impresionantă în NBA în uniforma unei singure echipe, San Antonio Spurs. Ginobili a fost draftat în 1999 cu opțiunea 57 de formația din Texas. Pasul către liga profesionistă nord americană avea să-l facă abia în 2002. Succesul a venit imediat și în 2003 Manu avea să câștige primul titlu NBA sub comanda lui Gregg Popovich. Ginobili avea să-și treacă alte trei titluri în palamres alături de San Antonio Spurs, în 2005, 2007 și 2014.

 


Manu Ginobili a jucat 1.057 de partide în sezonul regulat din NBA cu medii statistice de 13.3 puncte, 3.8 pase decisive, 3.5 recuperări și 1.3 intercepții. În playoff, Manu a bifat 218 prezențe și a acumulat cifre de 14.0 puncte, 4.0 recuperări, 3.8 pase decisive și 1.3 intercepții. Manu Ginobili a avut două prezențe la All Star Game (2008 și 2011) și a fost declarat NBA Sixth Man of the Year (2008).

Născut la Bahia Blanca, Manu Ginaobili și-a petrecut primele două sezoane în țara natală la Ardino Sport Club și Estudiantes de Bahia Blanca. În 1998 avea să facă pasul spre Italia iar primele două sezoane le-a petrecut la Viola Reggio Calabria. A făcut pasul spre Kinder Bologna unde avea să guste cu adevărat primele succese ale carierei. Cu echipa din Bologna a cucerit Euroliga masculină în anul 2001 când a fost desemnat și MVP al finalei. În campionatul italian a fost desemnat MVP în ambele sezoane petrecute la Kinder Bologna.

Manu Ginobili și-a pus amprenta și asupra baschetului european. În 2004, Argentina câștiga medalia de aur la jocurile olimpice de la Atena și era prima echipă care cucerea cea mai strălucitoare medalie după 16 de dominație a Statelor Unite ale Americii. Ginobili mai are la echipa națională a Argentinei un bronz olimpic (Beijing 2008), un argint la FIBA World Cup (Indianapolis 2002), plus două medalii de aur la FIBA AmeriCup (Nuequen 2001 și Mar del Plata 2011), un argint (San Juan 2003) și un bronz (San Juan 1999).

San Antonio Spurs rămâne după retragerea lui Ginobili fără niciun component din cel mai de succes trio din istoria NBA. Tim Duncan s-a retras în 2016 iar Tony Parker a semnat tot în această vară cu Charlotte Hornets. Cei trei au împreună peste 1.000 de victorii în NBA și 4 titluri cucerite.

Cu siguranța după retragerea lui Ginobili, incursiunile pe euro-step și flop-urile nu vor mai fi niciodată la fel.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate