Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter: „Este frustrant în acest moment să vezi echipa evoluând aşa din punct de vedere motivațional”

Paul Olar

Paul Olar
27.11.2015

U-Banca Transilvania are șansa să se redreseze sâmbătă, 28 noiembrie. Ardelenii dau piept cu SCM U Craiova, iar Marcel Țenter conștientizează starea tensionată din jurul grupării.

„Este destul de dificilă situaţia în care singuri ne-am pus. Am pierdut un meci la Galaţi care nu era în planul nostru, un meci care trebuia câştigat. Am jucat fără motivaţie, în special în primele două sferturi. Este destul de greu de explicat, în condiţiile în care la antrenamente sportivii trag din greu, jucătorii se luptă pentru a câştiga şi pentru a-și arăta valoarea. Este frustrant în acest moment să vezi echipa evoluând aşa din punct de vedere motivaţional. Eu, ca antrenor, am deja suficientă experienţă să înţeleg dacă echipa noastră are potenţial, eu cred în această echipă, sigur, nu este acolo unde tebuie, nu joacă în acest moment ceea ce vreau sau nu arată în jocurile oficiale ceea ce imi doresc. Însă eu cred în muncă, cred în aceşti băieţi şi sunt sigur că jucătorii îşi vor arăta valoarea mai devreme sau mai târziu şi noi vom juca ceea ce ştim să jucăm şi ceea ce putem juca. Sper ca acest lucru să fie vizibil începând cu meciul de sâmbătă, cu Craiova. În general, un şoc ca acest meci de la Galaţi te poate duce în două direcţii, ori adânceşte starea negativă, ori dezvoltă energii pozitive. Eu, personal, aştept ca acest meci cu Craiova să fie începutul evoluţiilor bune pe care le aşteptăm cu toţii”, a declarat Țenter, potrivit u-bt.ro.

Antrenorul laudă felul cum se pregătesc baschetbaliștii, fiind încrezător că victoriile vor apărea în curând.

„Pe mine mă interesează cum se exprimă în teren echipa şi momentan avem doar părţi din meci în care jucăm aşa cum trebuie, nu avem constanţă. Nu am avut până acum niciun jucător care să fie constant în aceste meciuri. Fiind o echipă nouă, este de înţeles, pentru că avem multe individualităţi foarte puternice. Chiar dacă deocamdată rezultatele nu o arată, eu sunt convins că ceea construim aici se va vedea şi în final va da satisfacţie fanilor noştri, pentru că, până la urmă, tot ceea ce facem, facem pentru a ne mulţumi fanii!"

Totodată, Țenter a mărturisit că s-au apelat la anumite măsuri interne pentru a îmbunătăți bilanțul din clasament.

„Nu spunem că nu suntem afectaţi de meciul pierdut, s-au luat nişte măsuri interne, nu ascundem faptul că suntem afectaţi, însă nu facem o tragedie din acest meci. Campionatul nu este încă nici la jumătatea primei faze, aşa că știm că mai avem timp pentru a face treburile să funcţioneze. Cred în echipa aceasta şi cred în ceea ce acest staff tehnic poate să facă, aşa cum şi în trecut s-au făcut lucruri aici, la Cluj, cred că avem experienţa să trecem peste momentul acesta şi să vedem ce este de făcut pentru perioada imediat următoare. Nu este uşor de digerat, sunt de acord, însă nu cred că este un lucru definitoriu pentru această echipă, eu sper ca echipa să convingă şi să vă convingă că este ceea ce trebuie."

Tehnicianul a exemplificat și un dezavantaj avut de U-BT față de celelalte combatante din Liga Națională.

„În general, în România, nu foarte multe echipe au poziţii 5 clasice şi asta schimbă foarte mult structura jocului. Noi avem două poziţii 5 clasice şi din punctul de vedere al structurii echipei avem câteva dificultăţi să jucăm cu echipe mai mobile. Asta s-a întâmplat şi cu Sibiul, şi cu Galaţiul. Nu ştiu din ce cauză foarte multe echipe din România nu îşi aduc un cinci clasic, însă, dacă vrei să construieşti o echipă de nivel european vreodată, nu poţi juca fără un 5. Craiova este din acest punct de vedere o echipă incomodă, pentru că, practic, joacă cu cinci jucători la linia de trei puncte şi sigur că, dacă prind o zi bună, sunt greu de învins", a spus Țenter, conform u-bt.ro.

*Arman Noemi/noemiadrienn.wordpress.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cand se pierde tot timpul problema e motivatia, atitudinea si greselile din aparare. La inceputul carierei exact acelasi discurs il avea chiar si cand adversarii reveneau de la -20 de puncte. Tin minte faza memorabila cu un meci dintr-un tur de campionat cu celebrii AseCiordeli cand atatea indicatii i-a dat lui Fomestescu pana sa treaca centrul eterneului, incat bietul om fara pressing a facut 8 secunde.
    Si la asta cu 5-u clasic, daca taceai ramaneai un are academician. Ii mai bn sa taci uenori. Pai daca ai pivot de 2,10 si extreme de nationale, iar ailalti joaca fara 5, atunci in mod normal pivotii aia ar trebui sa iti dea vreo 40 de puncte pe meci...da pt asta mai rebuie si altceva decta motivatie

    cu 8 ani în urmă (27.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Tenter pleacaaa!!!
    Este de putin timp de cand jucam si noi cu pivot. Ani de zile nu am avut pivot clasic...am si luat titlul asa. Acum asta e problema??? Incredibil!! Omul asta crede ca da declaratii pentru prosti. Atentie, publicul din Cluj e doxa in baschet. Poate îi combini pe directorii de la Banca cu povestile astea, dar pe noi nu reusesti. Doar pleaca.

    cu 8 ani în urmă (28.11.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Craiova
    Inteleg din ultima fraza ca o sa o furam si de la Craiova. Urmeaza Muresul care oricum ne-o trage pe unde ne prinde. Misto!

    cu 8 ani în urmă (28.11.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe minu-s :

    serios?
    Domnul Tenter se lauda ca are pivoti dar nu prea are scheme de joc pentru ei, toti trei au niste cifre slabe pentru cat cat ar putea face, iar pe recuperare ne domina aproape toata lumea, indiferent ca sunt ofensive sau defensive. Zigeranovic ar trebui sa fie in double-double pe statistica.

    cu 8 ani în urmă (28.11.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    baciu
    Pintea facuse pivot din Baciu. Titular, 20 min pe meci, peste 10pct pe meci, bataios .
    Tenter l-a terminat. Probabil ii va fi mai util la nationala

    cu 8 ani în urmă (28.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!