Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcel Țenter despre plecarea lui Hargrove: „Noi am stabilit din vară niște aspecte, pe cine se va pune accentul”

Paul Olar

Paul Olar
15.01.2016

U-Banca Transilvania dă piept sâmbătă, 16 ianuarie, cu Steaua CSM EximBank. Înaintea încleștării, Marcel Țenter a participat la o conferință de presă, răspunzând la întrebările venite din partea jurnaliștilor.

Domnule Țenter, există câteva modificări de lot înaintea derby-ului cu Steaua...

Așa cum ați văzut, din păcate, ieri ne-am despărțit de un jucător important. Niciodată când un astfel de jucător părăsește echipa nu este un lucru bun pentru nimeni. Eu știu că echipa are resursele necesare pentru a își continua parcursul fără să fie periclitate obiectivele principale ale sezonului. Sigur, nu este o veste care să fie primită ușor și trebuie să trecem de acest moment. Primul test pe care îl vom avea, în care vom vedea reacția echipei, este sâmbătă. Ne măsurăm forțele cu principala contracandidată la titlu din acest sezon. Este o echipă ce trece la rândul său prin schimbări. Sunt convins că în meciuri de acest gen nu are importanță prea mare structura echipei sau problemele prin care treci. Toată lumea este concentrată, iar noi suntem conștienți de importanța jocului. Toată săptămâna ne-am antrenat atent, deoarece, după manșa cu Pitești, nu am fost mulțumit de apărarea noastră. Sunt fericit totuși că am învins, dar semnalele de alarmă sunt trase, iar meciul de sâmbătă trebuie să fie un exemplu de reacție din partea tuturor. Trebuie să continuăm cu jocul nostru colectiv, care trebuie perfecționat de la meci la meci, astfel încât la fazele finale să jucăm așa cum dorim. Fiecare jucător trebuie să aibă aportul său și să înscrie toată lumea, așa cum s-a întâmplat cu Piteștiul.

A fost nemulțumit Darius Hargrove de minutele primite?

Dacă 24 de minute sunt puține, atunci înseamnă că nu înțelegem în același mod baschetul. Noi am stabilit din vară niște aspecte, pe cine se va pune accentul și cum se vor întâmpla lucrurile.

V-a surprins demisia lui Hristu Șapera?

Nu am înțeles foarte mult ce s-a întâmplat acolo. Eu am crezut la începutul sezonului că proiectul de la Steaua este unul în care, având o structură nouă, se va crește un nucleu de jucători odată cu antrenorul. Se pare că nu am înțeles corect, iar fiecare face ce vrea pe banii lui.

La Steaua joacă și Paul Graham, un baschetbalist pe care l-ați antrenat la Mediaș acum patru ani. Poate reprezenta Graham un pericol sâmbătă seara?

Oricine poate să fie un pericol, într-o zi de grație. Orice jucător din Liga Națională are talent și vine și îl etalează, în special împotriva noastră. Toată lumea joacă cu un plus de motivație, ceea ce mă bucură. În același timp, noi trebuie să fim conștienți de toate pericolele pe care le vom avea în față și să îi contracarăm. Putem să facem acest lucru, dar trebuie să fim serioși și consecvenți.

La începutul sezonului, Kalnichenko a fost adus ca jucător român. Totodată, s-a încercat ca Ivan Zigeranovic să primească cetățenie. De ce nu s-au realizat aceste lucruri până acum?

Noi nu putem influența legislația țării. Sigur că există o marjă în care se poate întâmpla acest lucru. Este deranjant din punctul nostru de vedere, deoarece ne așteptam din octombrie ca Andrei să primească cetățenia. Nu e ușor de așezat lucrurile în condițiile acestea. Eu am renunțat la ideea că unul din cei doi va primi cetățenia. Dacă se va întâmpla, din punctul meu de vedere va fi un cadou.

Probleme medicale există?

Sunt câteva probleme, dar minore.

Cât de mult vă dezavantajează că jucați dincolo viitoarele meciuri?

Ne-am obișnuit deja în sala aceasta, ne place să jucăm aici, dar înțelegem că sunt probleme de natură organizatorică. Lucrurile pe care nu putem să le controlăm prea bine sunt momentele în care trebuie să ne antrenăm într-o perioadă scurtă. Spre exemplu, înaintea jocului cu Pitești, ne-am antrenat în cinci săli diferite. Baschetul este un sport de precizie și îți trebuie constanță. Caracteristicile inelelor în sala mare, în sala mică sau în Horia Demian sunt total diferite. Avem de suferit, însă nu ne plângem. Nu e ușor să antrenezi o echipă în acest mod. Eu îmi doresc ca indiferent unde jucăm, să mă pot antrena cel puțin trei zile la același inel.

*Foto: Nagy Melinda/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    jenant
    jeananta strategie din partea conduceri si a profesorului, precum a spus cineva aici, va Marcel Tenter nu e antrenor ci un professor de antrenori , dar sa speram ca o sa joace ceva, nu doar tactici care nu duc nicaieri, haide U-BT

    cu 8 ani în urmă (15.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!