Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marcel Urban: ”FIBA nu va sancționa niciodată pe Târgoviște”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.05.2015

Chiar dacă sezonul 2014-2015 al Ligii Naționale de Baschet feminin s-a încheiat pe parchet, luptele pentru stabilirea campioanei se dau în afara terenului. Conducerea clubului ACS Sepsi SIC a contestat dreptul de legitimare a sportivei Porchia Green de către CSM Târgoviște, FRB a considerat neîntemeiată contestația, iar cazul va ajunge la FIBA.

Într-un amplu interviu pentru jurnaluldedambovita.ro, Marcel Urban a vorbit despre situația actuală din baschetul feminin. Întrebat dacă campioana va fi decisă la masa verde, Urban a răspuns că titlul merită să rămână la Târgoviște.

Nu cred că se va decide la masa verde și nici nu ar fi corect. Unde aţi mai văzut dumneavoastră ca un titlu să fie decis astfel? Şi nu vorbesc aici despre baschet, ci de oricare alt sport. Pentru mine e clar, titlul trebuie să rămână la Târgovişte.

Până la urmă, CSM Târgovişte s-a supus federaţiei, pentru ce să piardă titlul, chiar şi dacă ar fi greşit federaţia? Târgovişte nu se supune FIBA, ci FRB, care se supune la rându-i ei FIBA. FIBA nu va sancţiona niciodată pe Târgovişte, deci titlul CSM-ului nu este în pericol

Referitor la situația sportivei Porchia Green, oficialul arădean spune că știa de problema americancei.

Sigur că știam. Căutaţi în arhivă, să vedeţi că eu chiar am vorbit pe marginea subiectului înaintea Supercupei pe care am jucat-o cu Târgovişte. Noi am făcut atunci o informare către Federaţia Română de Baschet, prin care am prezentat situaţia Porchiei Green, iar ca drept răspuns, Târgovişte nu a mai folosit-o în meciul respectiv. Oricum ne-a spulberat. Federaţia nu ne-a oferit nici măcar un răspuns la acea informare, însă eu ştiu că e ceva acolo. În opinia mea, contestaţia se face înainte şi nu după meci. Să fim fair-play, Târgovişte e campioană. I-a ieşit tot în meciul decisiv, cel mai bun pe care l-a făcut Târgovişte în acest campionat. Dacă juca trei luni la Sf. Gheorghe nu bătea, însă a prins o zi perfectă, la momentul potrivit.

Președintele echipei arădene crede că este foarte posibil ca Târgoviște să nu se înscrie în următoarea ediție de campionat, în cazul în care datriile nu vor fi plătite.

Dacă datoriile nu vor fi plătite, mai mult ca sigur că se va întâmpla ca Târgovişte să nu fie înscrisă în campionat. Sincer să vă spun, regula lui peşte impusă de FIBA echipei din Târgovişte nu a afectat-o foarte tare, prin faptul că i-au interzis să mai transfere jucătoare din străinătate. Bani au fost la Târgovişte şi au transferat inteligent, luând ce e mai bun de la echipele din ţară, prilej cu care le-a şi slăbit, astfel că a mai câştigat un titlu. De fapt, oricine poate să fie inteligent cu bani mulţi în buzunar. Eu de altceva nu sunt convins în cazul echipei din Târgovişte, dacă mai avea voie să facă transferuri, or a luat-o pe Orosz de la Satu Mare, jucătoare pe care ne-am dorit-o şi noi. În concluzie, titlul a fost câşigat de CSM Târgovişte şi trebuie să rămână acolo, chiar dacă mie nu-mi convine deloc. Târgovişte a cucerit de-a lungul anilor 12 titluri, iar Aradul are numai nouă, e greu de recuperat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!