Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marcel Urban: „La Timișoara s-a deschis punga larg, datorită modului în care sunt construiți”

Valentin Todea

Valentin Todea
16.07.2017

ICIM Arad și-a aflat în această săptămână oponentul din primul tur al Cupei României. Clubul galben-albastru se va duela cu SCM Timișoara, echipă la care activează o sportivă emblematică pentru Arad, Monika Brosovszky. Duelul tur-retur va avea loc în 27 și 30 septembrie, cu primul joc programat în orașul de pe Bega.

Despre adversarul din competiția eliminatorie și-a exprimat opinia Marcel Urban, președintele formației arădene, într-o declarație acordată celor de la arq.ro, dând de înțeles că Timișoara este favorită:

"Din punct de vedere geografic este cea mai bună variantă posibilă. Din punct de vedere al adversarului, vom înfrunta una din cele mai valoroase echipe la nivel de jucătore românce, asta pentru că la Timişoara s-a deschis punga larg, datorită modului în care sunt constituiţi. Sunt un club CSM, ceea ce le-a creat un avantaj enorm. Vor fi meciuri echilibrate, pentru că suntem ICIM Arad, şi nu stăm nici noi cu mâna în sân, în ciuda faptului că diferenţele de buget sunt consistente."

Referitor la folosirea jucătoarelor românce și a nivelului campionatului, consilierul tehnic al ICIM-ului, Dan Moraru, a precizat pentru aceeași sursă:

"Datorită faptului că Federaţia, de 5-6 ani, obligă folosirea jucătoarelor românce, regulsă ce nu-şi are rostul şi nu creşte valoarea jucătoarelor din ţara noastră, plus acum un jucător sub 22 de ani, nivelul valoric scade ca spectaculozitate, valoare tehnică sau tactică. Plus că pe baza regulii cu românce, acestea învăţate de agenţi au pretenţii exagerate. Dar ne conformăm regulilor, şi vom face ce de obicei o figură frumoasă."

Până la primele meciuri oficiale, gruparea din vestul țării are programate deja două amicale puternice, împotriva celor de la PEAC Pecs, în 12 septembrie în deplasare și pe teren propriu în 22 sau 23 septembrie, anunță site-ul oficial al trupei de pe Mureș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!