Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcus Ginyard: „Înfrângerea din Supercupă ne-a lăsat tuturor un gust amar, dar a fost o lecție foarte bună”

Andrei Ilie

Andrei Ilie
09.10.2018

Campioana în exercițiu a Ligii Naționale de Baschet Masculin a încheiat prima etapă din sezonul 2018-2019 cu o victorie pe teren propriu, în cursul zilei de luni, 8 octombrie. “Leii roșii” au reușit să ii învingă pe cei de la SCM Timișoara la o diferență de 11 puncte, după un meci cu mai multe răsturnări de scor.

La finalul partidei, cel mai nou jucător al oradenilor, Marcus Ginyard, a vorbit pentru site-ul nostru despre jocul arătat de echipa sa, dar și despre așteptările sale de le acest sezon.

Primul meci în campionat a însemnat totodată și prima victorie. Spune-ne, te rog, în câteva cuvinte, părerea ta despre această partidă.

„Bineînțeles că ne-am dorit cu toții să începem acest sezon cu o victorie, mai ales pe teren propriu. Înfrângerea din Supercupă ne-a lăsat tuturor un gust amar, am făcut o mulțime de greșeli, dar a fost o lecție foarte bună pentru noi întrucât ne-a făcut să înțelegem că trebuie să fim mai concentrați și să muncim mai mult.

În această seară, Timișoara a arătat un joc solid, astfel am întâmpinat greutăți în a ne executa planul tactic. Mă bucur că echipa noastră a arătat o mare poftă de joc (eng. “great poise”) pe toata durata partidei. Nu am jucat perfect, însă am dus fazele la bun sfârșit atunci când am avut nevoie. Este important să construim de pe urma acestei victorii, sa creăm un momentum pozitiv și să devenim mai buni pe zi ce trece.”

Ești unul din puținii jucători care nu s-au regăsit anul trecut in lotul Oradiei. Care e prima ta impresie despre Oradea? Cum decurge acomodarea la noua ta echipă și ce așteptări ai alături de noii tăi colegi?

„Mă simt grozav în Oradea. Este un oraș frumos și deja simt energia pozitivă care predomină aici. De asemenea, am reușit să găsesc câteva cafenele minunate pe care le ador! Sunt doar 3 săptămâni de când sunt la CSM CSU Oradea, dar văd un viitor grozav pentru mine alături de acest club. Vreau să fiu parte dintr-o echipă care va câștiga din nou campionatul și va surprinde pe toată lumea în FIBA Europe Cup.”

În 19:41 minute petrecute pe parchet, americanul a avut procentaje de 33% la aruncările de 2 puncte (1/3) și 50% la aruncările de la mare distanță (2/4). La acestea a adăugat 4 recuperări, pentru un indice al eficienței de +11.

În următoarea etapă, cei de la CSM CSU Oradea urmează să întâlnească CSA Steaua București, în deplasare.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!