Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marcus Ginyard: „Ideea că nu mi-am respectat colegii, orașul Oradea sau România este pur și simplu neadevărată”

Eduard Popa

Eduard Popa
06.02.2019

marcus ginyard raspuns cristi achim

Marcus Ginyard s-a despărțit de CSM CSU Oradea, după partida cu SCM Timișoara, pierdută cu scorul de 85-88 pe teren propriu, în etapa a doua din Liga Națională de Baschet Masculin, Grupa Roșie.

Chiar dacă părea că despărțirea s-a făcut de comun acord, dovadă în acest sens fiind și mesajul în limba română postat de Marcus pe Instagram, Cristian Achim a luat foc la finalul partidei din runda a treia, jucată de Oradea în compania celor de la CSU Sibiu și pierdută cu 69-83. Acesta l-a acuzat pe Ginyard că și-a abandonat colegii într-un moment dificil și că s-a plâns de România:

„Din păcate nu putem să controlăm nici caracterul unora dintre jucători. Mă refer aici la Marcus Ginyard. Am văzut comentarii potrivit cărora el ar fi fost dat afara pentru evoluția lui din ultimul meci, cel cu Timișoara. Nu, nu are nicio legătură cu acest aspect. Doar că omul mi-a spus în fața, la primul antrenament după meciul cu Timișoara, că acesta nu este un loc pentru el. Însemnând orașul, țara noastră…și la auzul acestor vorbe am decis imediat să ne despărțim. Mai presus de orice în activitatea noastră este echipa. Nimeni și nimic nu poate să fie mai presus de echipă. Nu mă interesează dacă pierd toate meciurile de acum încolo. Nu pot să accept ca un jucător să-și bată joc de colegii lui, de mine și cu atât mai puțin de acest oraș. Care a făcut totul pentru el. Și să te vândă practic pentru un pumn de galbeni în plus. Astfel de jucători nu au ce să caute în această echipă”, a tunat tehnicianul bihorenilor, la conferința de presă de după meciul cu CSU Sibiu.

Inițiat, site-ul nostru l-a contactat pe Marcus Ginyard imediat după conferința lui Cristi Achim pentru a-i cere o reacție pe acest subiect. Ginyard ne-a scris marți, 5 februarie, printr-un mesaj prin care a spus că vrea să clarifice unele lucruri și să închidă această poveste neplăcută pentru el:

„Plecarea mea de la CSM Oradea a fost decizie făcută strict din punct de vedere profesional. Uneori, chiar și cu cele mai bune intenții, lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori. Am simțit că ar fi cea mai bună decizie pentru cariera mea să merg la altă echipă. Baschetul profesionist e un business și schimbarea echipelor face parte din business.

Nu am avut niciodată gânduri negative față de orașul Oradea, față de România sau față de colegii meci. Mai degrabă a fost chiar pe dos. M-am bucurat pe deplin (eng. „thoroughly enjoyed”) de orașul Oradea, pe care l-am explocat adesea și am profitat de toate oportunitățile pe care mi le-a oferit. De asemenea am călătorit în Cluj-Napoca sau Sibiu pentru a experimenta și alte părți din România. Dacă nu aveam o relație grozavă cu colegii mei, aș fi plecat mai devreme în acest sezon. Ideea că nu mi-am respectat colegii, orașul Oradea sau România este pur și simplu neadevărată. Am fost foarte trist că a trebuit să plec din Oradea dintr-o dată.

Am fost suficient de norocos să construiesc câteva relații foarte puternice, atât pe teren cât și în afara lui. Multe dintre ele vor continua cu siguranță și pe viitor. Vreau să profit de această ocazie să spun din nou că sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea pe care orașul Oradea mi-a oferit-o. Le voi ține pumnii tot timpul”, ne-a povestit Ginyard, într-un mesaj lung, pe facebook.

Marcus Ginyard a jucat în 16 partide în Liga Națională pentru CSM CSU Oradea, cu medii de 8,2 puncte, 3,9 recuperări și o pasă decisive.

După plecarea de la echipa campioană a României, americanul a semnat în Polonia, cu formația Arka Gdynia. Marcus a debutat în weekendul trecut pentru Arka, în partida câștigată în fața celor de la Legia Varșovia, scor 85-78. Fostul jucător al Oradiei a adunat 4 puncte și 2 recuperări în 16 minute.

*foto: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    initial
    nu initiat
    explorat nu explocat
    pasa decisiva nu decisive

    cu 5 ani în urmă (06.02.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Exact ce așteptam
    Un răspuns elegant.

    cu 5 ani în urmă (06.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!