Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marina Solopova a fost coșghetera lui ACS Sepsi SIC în victoria cu fosta sa echipă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 64-60 la Satu Mare, în duelul care a decis prima clasată la finalul primei faze a LNBF. Alb-verzile au revenit de la un deficit de 10 puncte și au condus cu un maxim de 11. Marina Solopova a fost cea mai bună marcatoare a campioanei, la prima vizită în alb-verde pe terenul sătmărencelor. Alte trei jucătoare de la vizitatoare au fost în double-digits.

Marina Solopova a venit în campionatul românesc în sezonul trecut, la CSM Satu Mare, cu care a pierdut ambele finale interne în fața celor de la ACS Sepsi SIC. Lituanianca s-a transferat în acest sezon la alb-verzi și miercuri a jucat prima dată pentru campioană pe terenul fostei sale echipe. Aceasta a înscris 16 puncte în 37:48 minute. Lituanianca a marcat 2 coșuri din semicerc din 3 încercări (67%) și 2 triple din 12 încercări (17%), iar de la linia de fault a terminat cu 6/7 (86%). A reușit o aruncare de la distanță cu patru minute înainte de final, când a stopat run-ul gazdelor. A mai avut 4 recuperări (2 ofensive/2 defensive), 3 pase decisive, 3 mingi pierdute și o intercepție, pentru +9 eficiență. Jucătoarea de perimetru a evoluat în 9 meciuri de campionat pentru alb-verzi, cu medii de 8,7 puncte, 3,3 recuperări, 3,9 pase decisive, 2,3 mingi pierdute și 1,4 intercepții în 24:45 minute, cu 9,6 eficiență medie. A fost al doilea meci din campionat când lituanianca a fost în double-digits pentru Sepsi, după turul cu CSM Satu Mare în care înscria 17 puncte.

Annemarie Godri-Părău a fost cea mai eficientă jucătoare a celor de la ACS Sepsi SIC în victoria de pe terenul vicecampioanei. Căpitanul alb-verzilor a jucat 33:05 minute și a înscris 12 puncte, după 2/4 de la semidistanță, 1/2 de afară și 5/6 la libere. A mai avut 4 recuperări (1/3), 7 pase decisive, 5 mingi pierdute și 3 intercepții, pentru +17 indice al eficienței. Fundașul aflat la al 5-lea sezon consecutiv cu Sepsi SIC a evoluat în 9 meciuri de campionat, cu medii de 9,7 puncte, 3 recuperări, 6,9 assist-uri (cea mai bună medie), 2,9 turnovers și 1,3 intercepții. Are 13,3 eficiență medie în 27:42 minute.

Kristina Higgins a jucat cel mai mult din tabăra covăsnencelor, 38:02 minute. A marcat 12 puncte după 6 reușite din semicerc din 9 încercări și a ratat singura liberă de care a beneficiat. A mai avut 7 recuperări (2/5), o pasă decisivă și un turnover, pentru +15 indice al eficienței. Pivotul are cele mai bune medii ale echipei la puncte (20) și recuperări (12,4). Mai are 1,3 pase decisive, 1,7 mingi pierdute și 1,4 intercepții, cu 29,5 eficiență medie în 29:57 minute.

O contribuție importantă a avut și Ildiko Mîrne-Nagy, care a combinat bine cu colega de sub panou. Nagy a venit de pe bancă și a petrecut 25:29 minute în teren. A încheiat partida cu 10 puncte, după 5/7 la aruncările de două puncte (71%). A mai contribuit cu 3 recuperări (2/1), 2 pase decisive și o intercepție, pentru +14 eficiență. Cu ea în teren, Sepsi a avut un plus de 11 puncte pe tabelă. Jucătoarea de 34 de ani s-a alăturat campioanei după începutul sezonului, jucând până acum în 4 meciuri din grupa valorică A, cea de la Satu Mare fiind cea mai bună prestație a sa. Nagy are medii de 3,3 puncte, 5 recuperări și 6 eficiență medie în 18:26 minute.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut a 10-a victorii din tot atâtea partide în grupa valorică A. Covăsnencele au 18 puncte după ce au fost depunctate cu 2, dar tot termină pe locul 1 la finalul primei faze a campionatului. Elevele lui Zoran Mikes stau în prima etapă din faza a doua și își vor începe meciurile în grupa Roșie pe propriul teren. În 29 decembrie alb-verzile vor primi vizita echipei care vine din grupa valorică B, Phoenix Știința Constanța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!