Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marius Toma: "A avut loc cea mai mare antipropagandă a jocului de baschet. Suntem tratați cu lipsă crasă de respect"

Eduard Popa

Eduard Popa
19.01.2019

SCM U Craiova a suferit sâmbătă seară prima înfrângere pe teren propriu din actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet masculin, scor 80-78 în compania campioanei en-titre, CSM CSU Oradea. Partida a fost decisă de buzzer-beater-ul lui Giordan Watson, marcat la finalul celor 24 de secunde de atac, cu 1.5 secunde rămase de disputat.

Partida a fost una extrem de atractivă cu multe răsturnări de situație și s-a decis în ultimele secunde când aruncarea de trei puncte a lui Porter Troupe nu a intrat în coș. Tensiunea a atins cote mari atât în tribune cât și pe parchet, gazdele au contestat în dese rânduri brigada de arbitri formată din Bogdan Podar, Costin Bogdănescu și Ciocan Ciprian, iar aceștia din urmă au acordat două greșeli tehnice oltenilor, una contabilizată în dreptul lui Aco Todorov, iar cea de a doua băncii tehnice.

La scurt timp după finalul jocului, antrenorul coordonator al grupării din Bănie, Marius Toma, a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care s-a declarat dezamăgit că a asistat la "cea mai mare antipropagandă a jocului de baschet din ultimii ani". Cu toate că nu face o mențiune explicită, mesajul pare a avea mai mulți destinatari.

Nu am mai scris de mult aici, însă în seara asta am trăit împreuna cu 2000 de craioveni cea mai mare antipropagandă a jocului de baschet din ultimii ani. Suntem o organizație mică ce dorește să crească și să se dezvolte. Când adversarul e mai bun cred că noi am dovedit că știm să-i recunoaștem meritele fără să ne ascundem neputința în spatele unor scuze inventate. Iar când suntem tratați cu lipsă crasă de respect nu putem accepta și să nu ripostam. O seara de baschet tristă...

Până la momentul redactării articolului, mesajul lui Toma a strâns zeci de reacții și comentarii.

 

Foto: Sportul Doljean

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay :

    Un ipocrit
    Lupul strigă lupul

    cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Amice,
      Esti de doua ori pe langa subiect!Intai,sa faci apel la moralitatea individului e ca si cand ai spune ca lupii se cresc cu Chapi si legume fierte;in al doilea rand,aici nu e deloc vorba despre cat de imoral e Toma,ci de faptul ca are de data asta dreptate absoluta,maniera de arbitraj a fost indiscutabil revoltatoare si,mai grav,a decis invingatoarea!
      Desigur,cat priveste cei 2000 de spectatori care au fost cel mult 1200(asa a invatat sa invarta cifrele de la stapanii lui) sau organizatia cea mica(ramasa tooot mica in cei 10 ani de la promovare,ca sa vezi,singurul "fir rosu" al acestei perioade fiind taman vesnicul si evident dezinteresatul lui management),aici e un alt subiect unde nu te-as putea contrazice!

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    Raspunde
  • 76ers :

    ...
    Pai cand brigada de arbitrii a fost formata din probablil cei mai slab pregatiti fluierasi (dupa Alexandra Stan) e normal sa se intample asa doar nu credeati ca o sa vedeti arbitraj de euroliga la Craiova...desi i-am criticat si o sa ii critic in continuare pe marii fluierasi ai campionatului nostru dupa ce i-am vazut pe baietii astea de astazi pot spune ca Ciulin&Co sunt cu 10 clase peste ei( cand vor sa arbitreze corect)
    Alo, federatia, ar fi timpul sa punem arbitrii competenti la toate meciurile macar in top 6 si play-off...

    cu 5 ani în urmă (19.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Păi de unde ?
      Ști tu vreo " crescătorie" de arbitrii ? De ani de zile semnalez faptul că suntem la cea mai slabă generație de arbitri. Dacă Faur , celebru ca fiind metrul etalon al prostiei în arbitraj a ajuns cică internațional. Tare cred că alde Grigoraș și Ciulin o să fie regretați cînd se vor retrage.

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Corect!
      Ce mai apostrofari mi-am primit si eu ori de cate ori am afirmat ca pe langa astia,d-alde Grigoras si Ciulin sunt docenti...

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    • 76ers:

      hehe
      Eh, nu stiu vreo "crescatorie" dar ma gandesc ca lucrurile de baza le stiu si ei, pana si eu le stiu si nu sunt arbitru, problema este ca noul val e mai usor de influentat si nu rezista asa bine la presiune.
      Culmea este ca intamplator am urmarit multe meciuri internationale si printre arbitrii era Ciulin sau Stoica si am fost surpins ca au avut prestatii bune spre foarte bune ceea ce ma duce la concluzia ca SE POATE daca se vrea sau daca nu exista influente dintr-o parte sau alta...Probabil in bridaga de la acest meci trebuia sa fie Stoica dar fiind suspendat ma gandesc ca se putea face un efort ca brigada de astazi,de la Pitesti, sa fie si la Craiova, vedem cum decurg lucrurile si acolo ca poate iese mai rau ...

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dane :

    alo frb
    cum se poate ca instalatia de 24 secunde( prin luminile rosii) s-a nu functioneze

    cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    • 76ers:

      ...
      Ce spui tu aici este perfect adevarat, si este o problema ce trebuie rezolvata, luminile rosii nu par sa fi functionat la panoul unde Watson a marcat cosul decisiv dar in acest ca nu erau neaparat necesare, mingea pleaca din mana lui Watson cand mai era o secunda din atac si atinge panoul cand cele 24 de secunde au expirat, cos perfect valabil, ce s-a intamplat inainte de cos este discutabil.
      Daca mingea era in mana lui Watson cand timerul era la 0, luminile rosii nu se aprindeau iar cosul era declarat valabil atunci chair era o problema serioasa.

      cu 5 ani în urmă (20.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!