Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marko Šutalo, fundaşul naţionalei Bosniei, a semnat cu BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
24.07.2014

Sutalo

Site-ul oficial al grupării piteştene a anunţat transferul lui Marko Šutalo. Fundaşul echipei naţioanale a Bosniei&Herţegovina a semnat un contract valabil pe un sezon cu echipa antrenată de Hristu Şapera.

În vârstă de 31 de ani, Marko evoluează pe poziţia 2, însă poate fi folosit şi pe poziţia 1. Sârbul de cetăţenie bosniacă măsoară 194 centimetri şi cântăreşte 85 de kilograme.

Noul jucător al lui BCM U Piteşti a evoluat ultima dată pentru KK Zadar, ocupanta locului 3 din Croaţia. Pe plan intern, Šutalo a înregistrat medii de 11.9 puncte, 1.6 recuperări, 1.6 pase decisive, 0.5 intercepţii şi 1.4 posesii pierdute, pentru 10.7 la eficienţă, având procentaje de 52.8% la aruncările din acţiune, 58.9% la cele de la distanţă, respectiv 84.6% la linia de pedeapsă. De asemenea, alături de Zadar, jucătorul a jucat şi la nivelul Ligii Adriatice. Aici, Marko a avut medii de 12.4 puncte, 2.5 recuperări, 1.9 pase decisive, 0.6 intercepţii şi 2 posesii pierdute, pentru un coeficient al eficienţei de 9.9.

În acest moment, jucătorul se află în pregătiri cu echipa naţională a Bosniei. În 2013, la turneul final al EuroBasket, desfăşurat în Slovenia, Šutalo a avut medii de 5.8 puncte, 2 recuperări şi 0.6 pase decisive.

De asemenea, noul jucător al Piteştiului a evoluat şi în cele mai importante competiţii europene la nivel de cluburi. Alături de KK Vrsac, în anul 2010, Marko a jucat în EuroCup. În 2011, alături de aceeaşi formaţie, el a strâns patru partide la nivelul Euroligii.

În cariera sa, Šutalo a mai evoluat la KK Topola (Serbia), KK Vojvodina Novi Sad (Serbia), KK Vojvodina Srbijagas (Serbia), KK Vrsac (Serbia) şi HKK Siroki Primorka (Bosnia).

Marko Šutalo este cel de-al patrulea jucător transferat de BCM U Piteşti în această vară, după Cezar Stănescu, Yurii Fraseniuk şi Mirko Kovac. Pe lângă cei patru, echipa din Trivale îi are semnaţi şi pe Iulian Orbeanu, respectiv pe Alexandru Neguţ.

foto: fibaeurope.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    bun
    Pana acum transferuri reusite! Asteptam si mai multi :)

    cu 9 ani în urmă (24.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Interesant
      Fenomenala mana de "afara" are!Prevad un campionat foarte incins!

      cu 9 ani în urmă (25.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!