Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Marko Djurkovic - cele mai multe double-double din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin

Eduard Popa

Eduard Popa
31.03.2015

Djurkovic

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin a luat sfârșit în weekend-ul trecut, iar Gaz Metan Mediaș a fost prima echipă în afara play-off-ului. Însă, ca o palidă consolare, medieșenii dau la capătul celor 24 de etape jucătorul cu cele mai multe double-double, Marko Djurkovic

Sârbul a evoluat în acest sezon în 22 de partide, în urma cărora a strâns 12 double-double, având medii de 15,9 puncte, 10,7 recuperări și 2 pase decisive pe meci. Din pricina faptului că echipa sa nu a reușit să meargă în play-off, Djurkovic a semnat săptămâna trecută cu Rabotnicki, locul doi din prima ligă macedoneană. 

Cele mai impresionante performanțe ale fostului pivot medieșean au fost în meciul cu CSU Asesoft Ploiești din 22 noiembrie, când a strâns 20 de puncte și 16 recuperări, în victoria cu CS Universitatea Cluj-Napoca, când a reușit 19 pct și 14 recuperări și în înfrângerea cu BC Timba Timișoara, când a strâns 15 pct și 21 de recuperări, în numai 20 de minute jucate. 

În urma lui Djurkovic în clasamentul performanțelor de double-double din acest sezon se află Stevan Milosevic de la BCMU Pitești, cu 10 astfel de reușite și Christopher Lee, de la Atlassib Sibiu, cu 8 performanțe de acest gen. 

Privitor la performanțele de triple-double, singurul care a avut o astfel de reușită a fost conducătorul de joc al celor de la CSM-U Oradea, Daniel Dillon. Australianul a obținut în victoria din 17 ianuarie de pe terenul celor de la Asesoft Ploiești (scor 101-100) 14 puncte, 13 recuperări și 11 pase decisive. De altfel Dillon a reușit medii stagionale de 15 puncte pe meci, 6,9 pase decisie și 5,7 recuperări. 

*sursa foto: Vlad Filipas/ facebook CS Gaz Metan Mediaș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!